Verkeer
Stuur appje
Zoek

Griepgevallen bij FC Twente in aanloop naar bekerduel

FC Twente kampt in aanloop naar de bekerwedstrijd tegen Telstar van dinsdagavond met personele problemen. Maar liefst vier spelers kampen met griepverschijnselen en zijn daardoor onzeker voor het treffen. Om wie het gaat houdt Ron Jans nog even voor zich, maar duidelijk is dat in ieder geval Ramiz Zerrouki één van de vier is. De trainer benadrukt dat hij ' echt ziek' is. Daarmee speculaties wegnemend dat de middenvelder ontbreekt vanwege de transferperikelen die spelen. Feyenoord wil Zerrouki nog altijd graag vastleggen.

De Rotterdammers hebben zich opnieuw gemeld bij FC Twente. Technisch directeur Jan Streuer laat maandag aan RTV Oost weten dat hij snel met een reactie zal komen.

Sadilek afwezig

Wie er dinsdagavond in ieder geval ook niet bij is, is Michal Sadilek. De middenvelder ondergaat deze week een driedaagse behandeling voor de oorproblemen waar hij al langere tijd mee kampt. De Tsjech maakte zaterdag zijn rentree in een officiële wedstrijd voor de Tukkers en was meteen trefzeker. Sadilek zorgde op fraaie wijze voor de 2-0 tegen Emmen en reageerde daarna zeer geëmotioneerd. Het was de ontlading na een lange, onzekere periode waarin hij zelfs dacht aan stoppen met voetballen.

Voor Jans was het het hoogtepunt van de wedstrijd: "Dat zijn toch prachtige momenten. Wij weten hoe hard ze werken en hoeveel pijn het doet als je niet kunt voetballen. Met name mentaal. Dan is het geweldig als het er op zo'n moment allemaal op een positieve manier uitkomt."

Rouleren

Door de "griepvraagtekens" en het ontbreken van Sadilek zal de opstelling dinsdagavond afwijken van die van afgelopen vrijdagavond tegen Emmen. Al ziet Jans het bekerduel ook als gelegenheid om wat andere spelers op stellen. "Wij roepen steeds dat we veel concurrentie hebben, dat we een brede selectie hebben. Dit is dan ook een wedstrijd waarin je andere jongens, voor hun eigen fitheid maar ook voor hun eigen motivatie speelminuten kunt geven. Dat zal op een enkele positie ook zo zijn."

Om hoeveel posities het gaat, laat de trainer in het midden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.