Verkeer
Stuur appje
Zoek

Start to Run: 'Aan het eind van de rit kun je vijf kilometer hardlopen'

De kerstkilo's verliezen, of simpelweg beginnen met hardlopen is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Dat vinden de mensen die dinsdagavond meededen aan de allereerste clinic van Start to Run ook. Thijs Theunissen, die zelf op hoog niveau hardgelopen heeft, leidt deze trainingen.

Start to Run

De eerste van de wekelijkse hardloopclinics van Start to Run, dat wordt georganiseerd door atletiekvereniging MPM, vond gister plaats in het FBK Stadion in Hengelo. Het weer zat niet mee, maar dat mocht de pret niet derven. Aan het eind van de training keek Thijs dan ook met een goed gevoel op de eerste clinic.

Beginnersniveau

Ondanks dat de eerste training dinsdagavond was, is het nog niet te laat om je op te geven. "In principe is het niet erg als je één of twee trainingen hebt gemist, omdat we echt vanaf nul beginnen. Het meeste wat hier bij de clinics binnenkomt is echt beginnersniveau", legt Thijs uit. "Vaak zijn het moeders die een kind hebben gekregen waardoor ze lang niet hebben gesport, of studenten die een buikje beginnen te krijgen en weer in vorm willen komen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.