Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente op volle sterkte naar Ajax, Zerrouki speelt 'gewoon'

Ron Jans heeft voor de kraker tegen Ajax zaterdagavond een voltallige selectie tot zijn beschikking. De ziekenboeg van afgelopen week is leeggestroomd en van blessures is geen sprake. Dat betekent dat ook Ramiz Zerrouki weer beter is. De middenvelder kreeg naast griepverschijnselen deze week ook een teleurstelling te verwerken nu een eventuele overgang naar Feyenoord definitief van de baan lijkt.

Dinsdagavond liet technisch directeur Jan Streuer weten dat FC Twente niemand wil meer laten gaan deze winter. Een nieuw bod uit Rotterdam is door de Enschedeërs niet geaccepteerd en dus kan Zerrouki, die zelf graag de overstap wilde maken, zich weer volledig op FC Twente richten.

Goede indruk

Zaterdag zal blijken of hij die knop daadwerkelijk om weet te zetten. Ron Jans kreeg vrijdag op de training in ieder geval een hele goede indruk van zijn speler. "Als ik vandaag naar hem kijk, dan ben ik heel positief." De trainer zag dat er veel op zijn middenvelder af is gekomen de afgelopen dagen: "Morgen zullen er ook veel ogen op hem gericht zijn, maar het ziet er gewoon goed uit. Dus hij gaat morgen gewoon spelen."

Mees Hilgers, Michel Vlap en Gijs Smal, die ook grieperig waren, zijn eveneens hersteld.

Stralende Sadilek

Ook weer van de partij tegen Ajax, is Michal Sadilek. De Tsjech ontbrak dinsdag in het bekerduel tegen Telstar vanwege een driedaagse behandeling voor zijn oorsuizen. Iets dat hem zichtbaar goed heeft gedaan. Zo zag Jans een stralende speler terugkeren bij de club. "Het is zo goed geweest, hij kwam lachend terug. Die drie dagen hebben hem hartstikke goed gedaan."

Joshua Brenet, die net hersteld is van een blessure, kreeg dinsdag rust en zit tegen Ajax weer bij de selectie. Wout Brama en Christos Tzolis maakten tegen Telstar juist hun eerste minuten weer na blessures en zijn er zaterdag ook bij. Alledrie kunnen ze nog geen negentig minuten spelen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.