Verkeer
Stuur appje
Zoek

Zerrouki niet naar Feyenoord, FC Twente laat niemand meer gaan

Een transfer van Ramiz Zerrouki van FC Twente naar Feyenoord lijkt definitief van de baan. Technisch directeur Jan Streuer was dinsdagavond na het gewonnen bekerduel tegen Telstar zeer duidelijk: voor de camera's van ESPN en RTV Oost laat hij weten dat beide clubs er niet uit zijn gekomen wat betreft een overgang van de middenvelder.

Ook een tweede bod van Feyenoord is door FC Twente niet geaccepteerd. Een overgang van de Algerijnse middenvelder lijkt daardoor zo goed als zeker uitgesloten. "Het gaat niet door. Dat gaat echt niet lukken. We hebben ambities en willen in de winterstop niet een speler verkopen, tenzij het een bod is dat we niet kunnen weigeren. Maar dat is op dit moment niet de situatie", legt Streuer uit.

'Slecht gevoel'

"Het gaat nu niet zozeer meer om geld, maar om het moment. Midden in de winter, en we zijn daarnaast goed bezig", vervolgt de beleidsbepaler. "Onze beste speler wil mogelijk naar Feyenoord, die problemen hebben met blessures. Voor Feyenoord is dat heel vervelend, maar wij moeten dan dat probleem oplossen door een speler te verkopen. Daar heb ik een slecht gevoel over."

“Voor Feyenoord is dat heel vervelend, maar wij moeten dan dat probleem oplossen door een speler te verkopen. Daar heb ik een slecht gevoel over.”

Zomertransfer

Streuer verplaatst zich ook in het gevoel van de speler. "We willen met Zerrouki absoluut meedenken voor een transfer, maar wel in de zomer. Ik begrijp heel goed dat hij dat vervelend vindt. Ik zou als speler hetzelfde gevoel hebben. Het is een hele goede prof en heeft dat laten zien. Bij de eerste keer, de tweede keer en nu opnieuw", doelt Streur op de keren dat Zerrouki een transfer kon maken. "Dat is moeilijk, dat begrijp ik."

Feyenoord staakt strijd

Er zijn twee partijen nodig, verduidelijkt Streuer. "De kopende club en de verkopende club. Wij willen dit seizoen presteren en we hebben hem gewoon nodig." De boodschap van de technisch directeur richting Feyenoord is dus kristalhelder.

De Rotterdammers zullen de strijd om Zerrouki nu definitief staken, laat algemeen directeur Dennis te Kloese van Feyenoord optekenen door VI. De koploper van de Eredivisie schakelt nu door op zoek naar een vervanger van de geblesseerde middenvelder Quinten Timber.

Brenet

Voor de camera van ESPN laat Streuer weten de deur sowieso dicht te houden voor uitgaande transfers deze winter. Als gevraagd wordt naar een eventueel vertrek van verdediger Joshua Brenet, waar ook interesse voor zou zijn, is de technisch directeur wederom duidelijk. "Die vertrekt niet meer deze winter. Wij gaan geen spelers meer verkopen. We willen meespelen en het gaat lekker. We proberen zo lang mogelijk mee te doen en kijken waar het schip strandt."

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.