Verkeer
Stuur appje
Zoek

Van Wolfswinkel heeft eerste goal van 2023 al te pakken, maar geniet inmiddels van andere dingen dan scoren alleen

FC Twente kent een prima herstart. Dinsdag werd ten koste van Telstar de volgende ronde in het bekertoernooi bereikt en vorig weekend werd ook de eerste competitiewedstrijd na de winterstop winnend afgesloten. En dat terwijl de concurrenten allemaal punten lieten liggen. In die winstpartij tegen Emmen had Ricky van Wolfswinkel zijn eerste doelpunt van het jaar al snel te pakken. Daar is de spits vanzelfsprekend blij mee. Al hecht hij inmiddels meer waarde aan andere dingen.

Al na vijf minuten spelen tegen Emmen had de FC Twente-aanvaller zijn eerste doelpunt van 2023 te pakken. Voor een spits natuurlijk erg fijn.

Andere inzichten

En dat is voor Van Wolfswinkel niet anders. "Het is lekker om zo snel mogelijk die eerste weer erin te hebben en door te gaan waar je mee gestopt bent. Voor een spits telt dat zeker. Wat meer dan voor andere posities misschien."

Als is het voor hem niet (meer) het belangrijkste. De aanvaller loopt inmiddels al enige tijd mee in de voetballerij en de jaren hebben hem inmiddels ook andere inzichten gebracht. "Nu ik ouder word, geniet ik meer van de assist en gewoon van de overwinningen."

Zware tegenstanders

De start van de tweede seizoenshelft mag dan goed zijn, het seizoen is nog lang. De komende weken zal meer duidelijk worden over de kwaliteiten van FC Twente met wedstrijden tegen Ajax, FC Utrecht, Vitesse en Feyenoord in het verschiet.

"Een lekker programma", vindt Van Wolfswinkel. "We gaan zeker goed zien waar we staan. We krijgen ook wel de juiste teams tegenover ons. Het seizoen is nog heel lang zoals we weten. Alleen, een hele goede start zou heel veel betekenen voor ons. We zijn er klaar voor, we zijn fit. We kijken uit naar de volgende wedstrijd."

Kraker tegen Ajax

Dat is meteen een kraker: FC Twente reist zaterdag af naar Amsterdam voor de uitwedstrijd tegen Ajax. Een ploeg waar het rommelt. Maar dat zegt niks, waarschuwt Van Wolfswinkel. "Tuurlijk zie je dat het onrustig is en dat ze worstelen. Alleen weet je ook dat Ajax altijd levensgevaarlijk is."

"Ze hebben een bepaald niveau staan waarmee ze iedere ploeg met 5-0 van de mat kunnen spelen als ze willen. Alleen zijn wij er ook klaar voor om te incasseren en te laten zien hoe we er zelf op staan. Wij voelen ons goed en we staan er goed op."

20221104 Ron Jans Interview Still video
Lees ook
FC Twente op volle sterkte naar Ajax, Zerrouki speelt 'gewoon'
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.