Luister
Kijk
Zoek

FC Twente biedt oud-bestuurders Ten Hag en Trebbe excuses aan: "Onterecht en onnodig beschadigd"

FC Twente heeft dinsdagavond op de nieuwjaarsreceptie excuses aangeboden aan oud-bestuurders Hennie ten Hag en Hein Trebbe. Algemeen directeur Paul van der Kraan zei dat het tweetal in het verleden onterecht en onnodig beschadigd is.

Trebbe en Ten Hag legden in maart 2016 hun functie als commissaris neer na het verschenen rapport van Ben Knüppe. Hij deed in opdracht van de licentiecommissie van de KNVB en de gemeente Enschede onafhankelijk onderzoek naar de financiële misstanden bij FC Twente. Ten Hag, aandeelhouder van de gelijknamige makelaarsgroep, maakte in totaal veertien jaar deel uit van het bestuur van de club uit Enschede. Voormalig bouwondernemer Trebbe was vier jaar actief bij de Tukkers en had een niet-uitvoerende bestuursrol.

'Te rigoreus'

Algemeen directeur Paul van der Kraan bood dinsdagavond namens de club excuses aan. "Het was een periode waarin FC Twente in onrustig vaarwater verkeerde en af en toe stevig moest ingrijpen. Ondanks dat dit altijd met de beste bedoelingen voor de club is gedaan, is de laatste tijd uit gesprekken met betrokkenen gebleken dat FC Twente in sommige gevallen te rigoureus heeft ingegrepen. Daarmee heeft FC Twente helaas enkele oud-bestuurders onterecht en onnodig beschadigd, achteraf bezien had FC Twente dat niet mogen laten gebeuren."

Hij sprak daar ook de hoop uit dat beide heren op termijn weer naar het stadion zullen komen. Het contact is er en Hennie ten Hag was dinsdag ook aanwezig bij de nieuwjaarsreceptie. Voor Hein Trebbe ligt het principieel, geeft Van der Kraan aan. "Hij heeft hier geen stap meer gezet sinds zijn vertrek. Ik hoop dat hij weer komt. Hij is van harte welkom."

Dit artikel is een samenwerking tussen 1Twente en RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip de redactie via [email protected] of bel één van onze redacties (zie contactpagina).