Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente schrijft KNVB aan over gebrek thuisduels op favoriete avond: 'Dit is veel te weinig'

B31 DAAA2 9449 4 B23 A067 28721903 A954
Beeld: Coen Krukkert

Slechts vier van de zeventien thuisduels van FC Twente worden dit seizoen op zaterdagavond gespeeld. Terwijl de club voorafgaand aan het seizoen bij de KNVB heeft aangegeven, dat zaterdag de voorkeursdag is. FC Twente is daar niet blij mee en heeft de voetbalbond laten weten teleurgesteld te zijn over deze situatie. Dat meldt algemeen directeur Paul van der Kraan weten in zijn wekelijkse nieuwsbrief.

Elke eredivisieclub geeft aan het begin van het seizoen bij de KNVB aan welke speeldag de voorkeur heeft bij thuiswedstrijden. FC Twente heeft het liefst dat er op zaterdagavond in de Grolsch Veste wordt gespeeld. "Helaas komt daar dit seizoen weinig van terecht", aldus Paul van der Kraan. "Daar zijn we teleurgesteld over, net als vele supporters."

In gesprek met KNVB

FC Twente speelt dit seizoen veel wedstrijden op zondagmiddag. Dat komt door het Europese programma voor de winterstop, maar ook door omstandigheden waar de club geen enkele invloed op heeft. Risicowedstrijden moeten bijvoorbeeld verplicht op zondag worden gespeeld. Doordat de bekerwedstrijd tegen Ajax op donderdag (9 februari) is gepland, is het eredivisieduel tegen FC Volendam verplaatst naar zondag.

Grolsch Veste Flickr Gemeente Enschede
Lees ook
Bekerkraker FC Twente-Ajax op donderdagavond, thuisduel tegen Volendam naar zondag verplaatst

Als het bekerduel een dag eerder had plaatsgehad, hoefde de wedstrijd tegen FC Volendam niet verplaatst te worden. Toch heeft de KNVB voor deze opzet gekozen, omdat er in dat geval meerdere competitiewedstrijden verplaatst moesten worden. "We hebben ons standpunt met de KNVB gedeeld", aldus Van der Kraan. "We spelen dit seizoen vier van de zeventien wedstrijden op onze voorkeursdag en dat is veel te weinig. Samen met de KNVB gaan we kijken wat we hieraan kunnen doen richting de competitieplanning van 2023/2024."

Vol programma

De komende weken is er een vol programma in de Grolsch Veste. Aankomende zondag speelt FC Twente thuis tegen FC Utrecht, een week later komt Feyenoord naar Enschede. Op donderdag 9 februari wordt er tegen Ajax gespeeld in de achtste finales van de KNVB-Beker en vier dagen later is het thuisduel tegen FC Volendam.

Gezien het aantal nog af te werken thuisduels voor de komende weken en de twee duels in juni om de Nations League heeft FC Twente overigens besloten om de grasmat te vervangen. De kwaliteit van het gras liet de laatste wedstrijden te wensen over.

2023 01 16 Nieuwe grasmat Grolsch Veste Foto Stef Heerink FC Twente Media
Lees ook
FC Twente vervangt door regenval beschadigde grasmat in De Grolsch Veste
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.