Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Kermis Koningsdag Hengelo twee keer zo groot én met meer verenigingen

Koningsdag2022 oranjeverneiging
De Koningsdagkermis in de Hengelose binnenstad wordt twee keer zo groot en verenigingen krijgen een belangrijke rol.
Beeld: Hengelose Oranje Vereniging

De Koningsdag-kermis in de Hengelose binnenstad wordt dit jaar twee keer zo groot. Dat zegt de Hengelose Oranje Vereniging. Ook worden de Hengelose verenigingen meer betrokken bij het feest: “Koningsdag moet ook weer een feest voor de Hengelose verenigingen worden”, zegt bestuurslid Tijs Jagers.

Kermis twee keer zo groot

Na twee jaar corona was Koningsdag vorig jaar weer als vanouds. Dit jaar veranderen een aantal dingen; de kermis wordt flink uitgebreid en als het aan de oranjevereniging ligt krijgen Hengelose verenigingen een grotere rol tijdens de festiviteiten. “Vorig jaar hadden wij dertig verenigingen in de binnenstad, waaronder honkbalvereniging Giants en HGV. We willen graag meer Hengelose verenigingen betrekken bij Koningsdag”, zegt Jagers.

Leden werven

Volgens het bestuurslid kunnen de verenigingen voordeel halen uit Koningsdag: “Bij sommige verenigingen loopt het aantal leden terug. De Giants heeft naar aanleiding van hun deelname aan Koningsdag een aantal nieuwe leden weten te werven. Er komen gemiddeld zo'n dertigduizend bezoekers, dus het is een ideale dag om je als club te presenteren.”

icon_main_info_white_glyph

Aanmelden

De Hengelose Oranje Vereniging zoekt verenigingen die willen meedoen. Zij kunnen een mail sturen naar [email protected]

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.