Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente laat Christos Tzolis terugkeren naar Norwich City

Christos Tzolis FC Twente Media
Tzolis bij zijn presentatie bij FC Twente
Beeld: FC Twente Media

Aan de huurperiode van Christos Tzolis bij FC Twente is een einde gekomen. De Griekse aanvaller keert terug naar zijn club Norwich City. Zijn verblijf in Enschede pakte, mede door een langdurige blessure, niet uit zoals gehoopt.

In oktober liep Tzolis een knieblessure op die hem langere tijd aan de kant hield en waarvoor hij al even terugkeerde naar de Engeland.

Wens om terug te keren

Technisch directeur Jan Streuer: “Voor zijn lange revalidatie is hij enkele maanden bij Norwich geweest. Inmiddels is hij aan het terugkomen van zijn blessure, maar hij heeft aangegeven graag naar Engeland terug te keren. Na overleg tussen alle partijen hebben we besloten hiermee in te stemmen.”

Hoge verwachtingen

Daarmee komt er dus vroegtijdig een einde aan het Enschedese avontuur van Tzolis, waar veel van werd verwacht. Norwich City kocht hem 1,5 jaar geleden voor maar liefst 11 miljoen van PAOK Thessaloniki. Met die club gooide hij in 2020 nog hoge ogen tegen PSV, door in een Europees tweeluik twee keer te scoren.

Bij FC Twente kwam hij tot tien optredens. Zijn laatste speelminuten voor de Enschedeërs speelde hij vorige week woensdag in de uitwedstrijd tegen Vitesse, toen hij in de tweede helft inviel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.