Verkeer
Stuur appje
Zoek

Tbs met dwang voor Almelose buurman die Jarell Reinders doodstak

20230206 Jarell Reinders foto nabestaanden
Jarell Reinders werd vorig jaar op 22-jarige leeftijd door messteken om het leven gebracht
Beeld: Nabestaanden

Humphrey W. (63) heeft tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen door de rechtbank en hoeft niet de cel in, dat zegt RTV Oost. Volgens de rechtbank stak de Almeloër vorig jaar januari zijn buurman Jarell Reinders (22) dood en verwondde hij de vriendin van Jarell, maar is een celstraf niet passend vanwege zijn psychiatrische ziektebeeld.

Daarmee gaat de rechtbank niet mee in de eis van het Openbaar Ministerie (OM). Het OM wilde namelijk een celstraf van zes jaar én tbs. Ondanks dat experts van het Pieter Baan Centrum (PBC) oordeelden dat W. volledig ontoerekeningsvatbaar is. Tijdens een eerdere zitting bekende hij Jarell te hebben neergestoken. Volgens de rechtbank is er sprake van doodslag op Jarell en poging tot doodslag op zijn vriendin.

Zestien messteken

De steekpartij was op 11 januari vorig jaar in een flat aan de Sluitersveldssingel in Almelo. Jarell Reinders werd tien keer gestoken en overleefde het niet. Zijn vriendin werd zes keer gestoken, maar overleefde de aanslag wel. Jarell is in zijn borst, buik en rug gestoken. In totaal tien keer. Zijn vriendin is daarnaast ook nog zes keer gestoken; zij is in haar heup, bil en bovenbeen geraakt. In de woning van de verdachte is een bebloed mes gevonden.

Tijdens de inhoudelijke behandeling maakte zij gebruik van haar spreekrecht. "Mijn leven is een complete nachtmerrie geworden", sprak de vriendin tegen W. "Ik vergeet nooit meer dat ik het mes zag. Dat je hevig op ons in begon te steken. Ons leven is plotseling omgegooid door één persoon. Waarom? Waarom moest je dit doen? Je hebt het leven van hem afgepakt."

Hack

Aanleiding voor de confrontatie met dramatische afloop, zou een hack zijn. W. beschuldigde Jarell ervan zijn laptop en telefoon te hebben gehackt, dat liep zo uit de hand dat het op een confrontatie in de trapportaal uitmondde. Daarbij zou Jarell zijn buurman hebben geslagen. "Daardoor raakte ik in paniek en werd het zwart voor mijn ogen", stelde de verdachte tijdens een eerdere zitting. Daarna is de verdachte achter het slachtoffer aan gegaan tot zelfs in de woning van Jarell.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.