Verkeer
Stuur appje
Zoek

Voetbalclub P.H. Almelo start met trainersacademie voor jeugd

20230209 PH Almelo trainers academie
V.l.n.r. Aiden, Pim, Lars, Koen, Rens, Jurre, Semih, Arjan, Dani, Rafael en Noud
Beeld: P.H. Almelo

Elf Almelose voetballers van 14 tot 19 jaar gaan binnen een halfjaar tijd de kneepjes van het trainersvak leren. "We willen het PH-dna overdragen aan de jeugdtrainers", zegt hoofd opleiding Tim van Vlijmen.

Afgelopen dinsdag trapten de jongens het traject af. Het was de eerste van de vele kennisdeling-avonden waarin de basis van voetbalcoaching wordt geleerd. P.H. Almelo werkt samen met FC Noabers, een stichting die vrijwilligerswerk onder jongeren stimuleert.

Omgaan met weerstand

Tim van Vlijmen legt uit wat de aanstaande jeugdtrainers zoal tijdens het traject gaan doen: “In het begin gaan ze veel theorie krijgen en afkijken bij trainingen. Uiteindelijk gaan ze hun eigen trainingen en wedstrijden voorbereiden.” EHBO training, coachen tijdens een wedstrijd en omgaan met weerstand tijdens een training zijn onderwerpen die aan bod komen bij de opleiding.

Geen eindexamen

Examen hoeven de aspiranten niet te doen. "We vinden inzet tonen het belangrijkste, het moet wel leuk zijn”, zegt Tim van Vlijmen. Aan het einde van het voetbalseizoen in mei zijn de jongens klaargestoomd. Ze laten er geen gras over groeien want 2 weken later mogen ze gelijk starten met het trainen van hun eigen teams.

De trainersacademie gaat door in het volgende seizoen. P.H. Almelo wil met de interne trainersopleiding jeugdleden meer uitdaging geven en bij de voetbalclub houden als ervaren trainer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.