Luister
Kijk
Zoek

FC Twente zet FC Volendam in vier wervelende minuten opzij

46996 fc twente3
Beeld: Ernst Bergboer

Na drie competitie-remises op rij heeft FC Twente weer gedaan waar het dit seizoen in eigen huis bedreven in is: winnen. Promovendus FC Volendam maakte zondag in De Grolsch Veste geen kans tegen de Enschedeërs, die met 3-0 zegevierden. Direct daarna maakten trainer Ron Jans en technisch directeur Jan Streuer bekend er na dit seizoen mee te zullen stoppen.

Na een wat aftastend begin kwam Twente, waar Mees Hilgers terugkeerde in de basisopstelling, na een kwartier spelen pas goed op stoom. Een afstandsschot van Gijs Smal was een voorbode op een productieve fase van de thuisploeg, waarin het publiek geen moment verveeld werd.

Coproductie Pröpper-Brenet

De openingstreffer van de equipe van Ron Jans was van grote schoonheid. Een ragfijne dieptepass van Robin Pröpper werd stijlvol op waarde geschat door Joshua Brenet, die de bal vakkundig aannam en met een handig wippertje Volendam-doelman Filip Stankovic wist te verschalken (1-0).

Drie treffers binnen vier minuten

Nog geen minuut later zat Twente op rozen toen de marge werd verdubbeld door Vaclav Cerny. De Tsjechische vleugelaanvaller werd de diepte ingestuurd door Ricky van Wolfswinkel en schoof beheerst de 2-0 binnen.

Volendam was het even helemaal kwijt en Twente kende geen mededogen. Drie minuten na de 2-0 stond ook de derde Twente-treffer op het bord. Pröpper kopte een hoekschop terug op Hilgers en zijn kompaan in de defensie faalde niet van dichtbij en maakte zo zijn eerste van het seizoen: 3-0.

Kansen na rust

De Twentse honger was na rust niet gestild. De gastheren zochten nadrukkelijk naar de 4-0, maar een grotere achterstand werd Volendam voorlopig bespaard. Een schot van afstand van Cerny had een beter lot verdiend; zijn inzet belandde op de paal.

Ook Michel Vlap, die Sem Steijn in de tweede helft afloste, was dicht bij een vierde doelpunt. De aanvallende middenvelder had de pech dat zijn poging uiteenspatte op de paal. Uiteindelijk bleef het bij 3-0 in De Grolsch Veste en daardoor boekt FC Twente de negende thuiszege van het seizoen.

Streuer Jans FC Twente
Lees ook
Ron Jans en Jan Streuer vertrekken bij FC Twente, Arnold Bruggink beoogde nieuwe technisch directeur

FC Twente - FC Volendam 3-0

1-0 Brenet (16)

2-0 Cerny (17)

3-0 Hilgers (20)

Arbiter: Kooij

Geel: Pröpper

FC Twente: Unnerstall; Brenet, Hilgers, Pröpper, Smal; Zerrouki, Steijn, Salah-Eddine; Cerný, v.Wolfswinkel, Misidjan.

FC Volendam: Stankovic; Plat, Mbuyamba, Mirani, Flint; Murkin, Twigt, Eiting; Sanchez, Antonucci, Mühren.

Dit artikel is een samenwerking tussen 1Twente en RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip de redactie via [email protected] of bel één van onze redacties (zie contactpagina).