Luister
Kijk
Zoek

Ron Jans en Jan Streuer vertrekken bij FC Twente, Arnold Bruggink beoogde nieuwe technisch directeur

Streuer Jans FC Twente
Jan Streuer (links) en Ron Jans toen ze hun contract vorig jaar verlengden.
Beeld: FC Twente Media

Trainer Ron Jans en technisch directeur Jan Streuer vertrekken na dit seizoen bij FC Twente. Dat maakte de club na het met 3-0 van FC Volendam gewonnen duel bekend. Beide mannen zijn bezig aan hun derde seizoen bij de club uit Enschede.

Jans

Jans kijkt positief terug op de afgelopen periode: “Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij FC Twente. Na ruim 2,5 jaar zijn we sportief verder dan ik bij mijn aanstelling had durven dromen”, zegt de trainer. Maar volgens de Zwollenaar is het nu mooi geweest: “Mijn gevoel zegt dat het na drie seizoenen goed is geweest.”

Europees voetbal

Onder leiding van Jans haalde Twente vorig jaar een knappe vierde plek en plaatste zich voor Europees voetbal. In een verklaring zegt de trainer zich de rest van het seizoen ‘met ziel en zaligheid’ te blijven inzetten voor de club.

“Na ruim 2,5 jaar zijn we sportief verder dan ik bij mijn aanstelling had durven dromen.”

'Perspectief bieden'

Ook technisch directeur Streuer plakt er geen extra seizoen bij. De directie van de club had Streuer gevraagd om nog een seizoen aan te blijven, maar Streuer bedankt daarvoor: “We wilden de club weer perspectief bieden en dat is, denk ik, gelukt”, zegt Streuer. Hij kijkt dan ook met tevredenheid terug.

“Ik heb het goed naar mijn zin bij FC Twente en ik werk met heel veel plezier met de mensen binnen de club. Toch denk ik dat het goed is voor de toekomst van de club om nu met een nieuwe technisch verantwoordelijke in zee te gaan.” Streuer geeft aan de nog nieuw aan te stellen technisch directeur graag te willen ondersteunen in de toekomst.

Bruggink

FC Twente is in vergaande onderhandeling met Arnold Bruggink voor deze functie: "Dat lijkt me een prima zet van de club", laat Streuer tegenover ESPN weten. "Ik wil hem graag inwerken de komende maanden en zonodig ook nog wel tot en met de komende transferperiode."

Bruggink laat tegen ESPN - zijn huidige werkgever; hij is analist voor de zender - weten graag bij FC Twente aan de slag te gaan: "Ik heb een ideaal plaatje geschetst van hoe ik het wil. Ik merk ook dat dat niet bestaat, want dat blijft iedere keer veranderen. Het belangrijkste is eigenlijk dat Jans en Streuer niet weg zouden gaan, maar dat is nu wel gebeurd."

Wat dat betekent voor de onderhandelingen is dus nog even de vraag.

46996 fc twente3
Lees ook
FC Twente zet FC Volendam in vier wervelende minuten opzij

Lof

Algemeen directeur Paul van der Kraan, die binnenkort ook vertrekt, spreekt met veel lof over de twee: “Jan Streuer en Ron Jans hebben afgelopen jaren veel voor FC Twente betekend. Hun komst in de zomer van 2020 is het beste dat de club had kunnen overkomen in die periode. We danken Jan en Ron alvast voor hun geweldige rol die zij hebben gehad bij het terugbrengen van de club waar ze zich nu bevindt.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip de redactie via [email protected] of bel één van onze redacties (zie contactpagina).