Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Zwemmers woedend over sluiting De Brug in Glanerbrug

204711 691022 1

Wolter Koning, Mirjan Meijer en Truus Meijer zijn wekelijks in het zwembad De Brug aan de Schipholtstraat in Glanerbrug te vinden. Ze vinden het onverteerbaar dat het zwembad mogelijk sluit. Sterker nog: 'Schandalig', 'ondoordacht' en 'wrang'.

Volgens de gemeente is een bezuiniging op sportaccommodaties van een miljoen noodzakelijk. Omdat in het verleden geen rekening is gehouden met onderhoudskosten moet er al vanaf de zomer van 2017 bezuinigd worden. De Brug is het eerste kind van de rekening. Om het zwembad met de tijd mee te laten gaan zijn er forse investeringen nodig. Door De Brug te sluiten bespaart de gemeente jaarlijks 240.000 euro.

Meer dan schandalig
Wolter Koning (82) zwemt elke vrijdagmorgen in De Brug. "De groep bestaat uit dertig senioren die aan verschillende activiteiten meedoen. Als het bad dichtgaat is het voor de meeste mensen afgelopen. Die gaan niet naar het Aquadrome. Ik vind het meer dan schandalig."

'Ondoordacht'
Mirjan Meijer en Jutta Degenhardt zijn zweminstructrices van De Springplank. Zij geven op vrijwillige basis zwemles aan mensen met een verstandelijke handicap. "De mensen die deze plannen hebben bedacht hebben waarschijnlijk geen idee wat de gevolgen zijn. Zo ondoordacht", zegt Meijer.

Geen alternatief
Truus Meijer van de zwemschool Truus geeft elke zaterdagmiddag en zondag zwemles in De Brug. "Er komen dan meer dan 200 kinderen uit Enschede, Overdinkel, Losser en Glanerbrug. Ik zou op dit moment geen alternatief voor mijn zwemschool weten. Ik vind het een wrange situatie."

Politiek
Voorzitter Frank Soetekouw van de afdeling zwemmen van Avanti Wilskracht vindt sluiting slecht. "Ik doe een beroep op de plaatselijke politiek nog eens goed te kijken." De bezuinigingen op sport, en daarmee ook de sluiting van de zwembaden, komt maandagavond ter sprake in de stedelijke commissie.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.