Enschede

Gevraagd: eenrichtingsweg bij winkelcentrum ’t Stroink

Als het aan de ondernemers in winkelcentrum 't Stroink ligt, komt er een einde aan de onoverzichtelijke verkeerssituatie bij het winkelcentrum. De ondernemers hebben de wens uitgesproken om de toegangsweg aan de Veldhoflanden, vanaf het tankstation naar het winkelcentrum, in te richten als eenrichtingsweg.

210155 579926
De openbare ruimte rond het winkelcentrum wordt opnieuw ingericht. Dat gebeurt gelijktijdig met het opknappen en uitbreiden van het winkelcentrum, iets wat in 2018 moet zijn afgerond. De ondernemers hopen dat dan ook de verkeerssituatie onder de loep wordt genomen. De weg waar het om gaat loopt voor de ingang van het winkelcentrum en is druk en smal. Vooral voor de ingang van het complex is de verkeerssituatie onoverzichtelijk, omdat voetgangers en auto's elkaar kruisen.

Veiligheid
"Door het verkeer maar één kant op te laten rijden wordt het hier een stuk veiliger", zegt Tim Lamers, eigenaar van slijterij Le Tonneau en tevens voorzitter van de winkeliersvereniging, namens de ondernemers van het winkelcentrum. De bedoeling is dat automobilisten via het tankstation het terrein aan de Veldhoflanden oprijden en dat ze het alleen via de Zuid Esmarkerrondweg weer kunnen verlaten. Zo wordt voorkomen dat automobilisten elkaar voor de ingang van het winkelcentrum kunnen passeren.

Geen toezegging
De eigenaar van het winkelcentrum, WP Retail Invest, houdt zijn kruit vooralsnog droog en doet nog geen toezegging. "We nemen ook de openbare ruimte mee bij de revitalisering van het winkelcentrum, dat is alles wat ik er nu over kan zeggen", laat Gert-Jan Veldkamp namens WP Retail Invest weten. Ook de gemeente Enschede zegt dat er van een definitief besluit nog geen sprake is.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - Foto Tim Lamers en slijterij Le Tonneau: Carlo ter Ellen
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.