Sport
Voetbal
FC Twente
Video

Bryan Ruiz nodigt FC Twente uit voor zijn afscheidswedstrijd in Costa Rica

FC Twente heeft een speciale uitnodiging gekregen uit Costa Rica. Bryan Ruiz heeft zijn oude club uitgenodigd voor zijn afscheidswedstrijd tegen zijn huidige werkgever Liga Deportiva Alajuelense. De wedstrijd wordt op 17 december in Costa Rica gespeeld, waar FC Twente zich dan voorbereidt op de tweede seizoenshelft.

“Het is een grote eer om de afscheidswedstrijd van Bryan Ruiz te mogen spelen”, zegt FC Twente-trainer Ron Jans. “Samen met zijn club heeft Bryan ons uitgenodigd om naar Costa Rica te komen, hij heeft veel voor FC Twente betekend. Het benadrukt de speciale band die hij met de club heeft. Bovendien biedt dit ons een mooie gelegenheid om het trainingskamp daar te beleggen.”

Indrukwekkende carrière

Ruiz neemt op die dag afscheid na een indrukwekkende carrière als profvoetballer. Hij doet dit dus met een wedstrijd tussen Liga Deportiva Alajuelense, de club waar hij zijn carrière begon, en FC Twente waarmee hij geweldige successen behaalde.

Bryan Ruiz speelde van 2009 tot 2011 voor FC Twente, waarmee hij in 2010 landskampioen werd. Met 24 goals was hij dat seizoen topscorer. Ook won hij met FC Twente de KNVB Beker en tweemaal de Johan Cruijff Schaal. Ruiz heeft een grote bijdrage geleverd aan deze successen en hij staat symbool voor de grootste sportieve succesjaren van FC Twente waar hij nog altijd een warme band mee heeft.

Trainingskamp

FC Twente grijpt de oefenwedstrijd dus meteen aan om een trainingskamp te beleggen in Costa Rica. De ploeg verblijft van 12 december tot en met 22 december in het Centraal Amerikaanse land om zich voor bereiden op de tweede seizoenshelft.

Vanwege het komende WK speelt FC Twente de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op 11 november. Eind november/begin december start FC Twente het eerste deel van de voorbereiding in eigen land.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.