Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Posters AZC Nee in Enschede al snel weer weg

221131 azcnee3

Het was even stil bij de tegenstanders van het asielzoekerscentrum in Enschede. Maar nu het plan voor het nieuw te bouwen azc Eschmarkerveld op losse schroeven staat doorbreken zij de radiostilte met een stil protest in de Gronausestraat.

Op verschillende plekken hingen tot vrijdagochtend rode posters waarop in witte letters stond 'azc nee'. Wie de posters heeft opgehangen is niet bekend. Azc Alarm is niet verantwoordelijk voor de actie, laat woordvoerder Roy Bruinsma weten. "Ik kreeg donderdagavond een berichtje dat de posters er hingen, maar heb geen idee wie dat gedaan heeft." Bruinsma kan de actie wel waarderen: "Geweldloos, maar de boodschap is wel duidelijk." De gemeente was er niet blij mee. Zij heeft de posters verwijderd, omdat ze in de publieke ruimte hingen en dat mag niet volgens een woordvoerder van de gemeente Enschede.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.