Enschede

Enschedese politieke partij Liberaal053 trekt stekker eruit

De Enschedese politieke partij Liberaal053 heeft besloten te stoppen. De partij was van plan deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018, maar dit is dus niet meer het geval.

235912 659624 Thumb Large
Een halfjaar geleden heeft Peter van der Vloet al aangegeven te stoppen met zijn partij. Maar toen was er veel onduidelijkheid. Dit is voor hem de reden geweest om het opnieuw aan te geven op zijn Facebookpagina.

Van der Vloet zat eerder bij de VVD. Daar heeft hij vier tot zes jaar in het Enschedese bestuur gezeten en 3,5 jaar in de raad. Uiteindelijk heeft hij besloten op eigen houtje verder te gaan en zijn eigen partij op te richten. Dat werd Liberaal053.

Op de vraag waarom Van der Vloet besloten heeft nu te stoppen zegt hij: "Er is zoveel gaande in de politiek en ik vroeg me af of die versnippering wel positief is voor Enschede." Van der Vloet is niet van plan om helemaal te stoppen met de politiek. "Ik wil me een beetje oriënteren. Politiek is te leuk om mee te stoppen.â Van der Vloet wacht de landelijke verkiezingen af, kijkt wat er in Enschede gebeurd en wil zich dan misschien weer aansluiten bij een partij."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.
Foto: Annina Romita

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.