Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

UT en ambassade lonken naar student uit Amsterdam

259690 700918 2

De Universiteit Twente en de Twentse Ambassade gaan proberen vwo-scholieren uit Amsterdam en omgeving te interesseren voor een studie in Twente. Met een open dag op woensdag 19 april willen de UT en de Twentse Ambassade 5- en 6-vwo'ers warm maken voor het studeren aan de UT.

De universiteit belegt jaarlijks drukbezochte open dagen in Enschede. Met een informatiemiddag op 19 april in de vorm van een zogeheten pop-up university in de hoofdstad gaat de onderwijsinstelling in samenwerking met de Twentse Ambassade voor de verandering een keer naar de aspirant-studenten toe.

De twee hebben tot de open dag besloten, omdat aankomende studenten in de Randstad zich zelden oriënteren op studiemogelijkheden in andere delen van het land. ,,En dat is jammer'', stelt woordvoerder Erik van Dijk van de UT, ,,want we bieden aan de UT genoeg studies aan die in de Randstad niet zijn te volgen.''

Tijdens de open dag, die plaatsheeft bij de Twentse Ambassade aan de Herengracht in Amsterdam, kunnen scholieren uit de hoofdstad zich door UT-studenten laten informeren over de studiemogelijkheden, studiefinanciering en studentenhuisvesting in Twente.

Danny de Vries, directeur van de Twentse Ambassade, zegt vooralsnog geen idee te hebben wat hij van de open dag moet verwacht. ,,Het kan zijn dat het storm loopt, maar het is ook mogelijk dat we een middag lang met de handen over elkaar zitten en er niemand komt. We zien het wel, we vinden het in ieder geval de moeite van het proberen waard.''

De Vries verhuisde zelf ooit vanuit Hoofddorp, nabij Amsterdam, naar Twente om aan de UT toegepaste communicatiewetenschap te gaan studeren. Sindsdien pendelt hij tussen Amsterdam en Twente. In de hoofdstad leidt hij de zogeheten Twentse Ambassade, die de sociaal-economische samenwerking tussen de rergiop en de Randstad wil bevorderen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Ivo Kruger
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.