Enschede

AUDIO Hier kan je de vrijheid vieren in Enschede

Enschede herdenkt donderdagavond de oorlogsslachtoffers en vrijdag is het tijd om onze vrijheid te vieren. Hieronder een overzicht van de festiviteiten op vrijdag in Enschede.

265569 744153 Thumb Large
Vrijheidsbrunch
De jeugdambassadeurs van de vrijheid in Enschede, Aukje Grimm, Yassir Halimi en Johanneke ten Broeke, houden een vrijheidsbrunch in het stadhuis. Jongeren en ouderen die de oorlog meegemaakt hebben en mensen die zijn gevlucht delen tijdens de brunch hun verhalen. Aanmelden van tevoren is vereist en kan via vrijehidsontbijt@gmail.com of telefonisch via 06-81136208. De brunch duurt van 10.00 tot 12.00 uur.

Vrijheidsvuur
Wielrenners van de wielervereniging Het Oosten brengen vrijdag het vrijheidsvuur naar Enschede. Burgemeester Onno van Veldhuizen en de jongste wielrenner ontsteken het vuur om 12.00 uur. De jeugdambassadeurs hijsen de vrijheidsvlag.

Vrijheidsfestival binnenstad
Aansluitend wordt de Oude Markt omgetoverd tot Vrijheidsland met allerlei gratis workshops voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en met optredens van Mindy en Vince.

Bevrijdingsfestival
Op het terrein van Universiteit Twente heeft traditiegetrouw weer het Bevrijdingsfestival plaats. Onder meer Julian Jordan, East & Young en The Partysquad zijn dit jaar gratis te bewonderen. Vanwege de populariteit van het festival is er dit jaar een extra podium: de Deep Tech House area. Hier treden onder andere Aira Aquino, Buurman & Buurman en Eslaub op. Het gratis festival was vorig jaar zo populair dat de organisatie uit voorzorg het terrein moest afsluiten. Maar liefst 20.000 feestgangers kwamen toen op het feest af. Ook de jonge feestvierders kunnen losgaan op het festival. Voor kinderen tussen 0 en 8 jaar is er een zogenoemd Bengelfestijn. Kinderen kunnen hier hutten bouwen, knutselen en meedoen aan een dansworkshop. Het festival begint om 12.00 en duurt tot middernacht.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Emiel Muijderman.
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.