Hengelo
Video

Dierenambulance én brandweer rukken uit voor klemzittende mus in Hengelo, maar tevergeefs

Een musje dat gisteravond klem kwam te zitten achter een dakgoot aan de Salamanderstraat in Hengelo heeft dit met de dood moeten bekopen. Hoe hard de brandweer en een medewerkster van Dierenambulance Zorgteam Twente hun best ook hebben gedaan, de dierenarts besloot het vogeltje in te laten slapen.

Vrijheid

De volgende ochtend laat ambulancemedewerkster Ilona weten dat het diertje de reddingsoperatie zelf dus nog wel had weten te overleven, maar uiteindelijk leek het de opgetrommelde dierenarts het best om het diertje uit z'n lijden te verlossen: "Het vogeltje was zowel aan een pootje als aan een vleugeltje gewond geraakt. Het diertje zou zich in de vrije natuur nooit hebben weten te redden en bij mensen in huis heeft zo'n diertje, dat de vrijheid gewend is, ook geen leven. Dit was echt het beste."

icon_main_quote_red_glyph

"Het vogeltje was zowel aan een pootje als aan een vleugeltje gewond geraakt. Het diertje zou zich in de vrije natuur nooit hebben weten te redden."

Medewerkster Dierenambulance Zorgteam Twente

Draadje

Toen het diertje eenmaal bevrijd was, bleek een draadje dat ie om z'n pootje had de boosdoener. "Bij het wegvliegen is dat draadje achter de dakgoot blijven steken en vervolgens heeft ie zich proberen te bevrijden. Daarbij ging het van kwaad tot erger en uiteindelijk zat-ie helemaal vast", aldus Ilona.

Ladder

Een uurtje daarvoor was het in nood verkerende vogeltje opgemerkt door de bewoonster van het huis. Zij besloot daarop de brandweer te bellen. Die raadden haar aan om eerst contact op te nemen met de dierenambulance. Ilona: "Wij mogen echter geen lange ladders op. Heeft te maken met hoe we verzekerd zijn. We hebben de beller via de telefoon eerst nog gevraagd een buurman om een ladder te vragen, maar toen dat niet lukte, zijn wij die kant opgegaan en hebben we de brandweer ingeseind."

Uiteindelijk heeft een brandweerman de mus bevrijd en heeft Ilona na eerste hulp te hebben verleend het vogeltje overgedragen aan de dierenarts. Die moest uiteindelijk besluiten het diertje uit zijn of haar lijden te verlossen.

Foto en video: News United / Rick Olde Nordkamp


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.