Enschede

Dames uit Enschede lopen 120 kilometer voor het Ronald McDonald Huis: Streefbedrag 20.000 euro

‘Ait Vedan’, een tienkoppige damesloopgroep uit Enschede gaat dit weekend in estafettevorm 120 kilometer lopen om geld op te halen voor het Ronald McDonald Huis in Enschede. “Ait Vedan betekent altijd doorgaan en dat geldt ook voor de zorg van een ziek kind, die gaat ook altijd door", zegt teamcaptain Cora Kuiper.

Twee of drie slaapkamers

Voor deze actie is landelijk inmiddels bijna vier ton opgehaald, bij de Enschedese dames staat de teller tot nu toe op ruim zestien duizend euro. Hun geld is speciaal bedoeld voor het Ronald McDonald Huis in Enschede. “De droomwens is om nog twee of drie slaapkamers te realiseren, zodat de ouders ook kunnen blijven slapen, dat kan op veel plekken in het land, maar nog niet in Enschede", licht Kuiper toe.

Nieuwbakken captain

De Enschedese nam vrij abrupt deze week het stokje over van captain Marijke Droog die onverhoopt niet mee kan doen door een blessure. Droog was wel de initiatiefnemer door op Instagram te laten weten dat het haar fantastisch leek om mee te doen. “Ze gaf aan dat ze het niet alleen kon, binnen twee dagen waren we compleet met tien moeders en drie begeleiders. Die laatste hebben we ook wel nodig want we lopen 24 uur per dag, dus ook 's nachts. En dan is het wel fijn dat er ook een auto in de buurt is", aldus de nieuwbakken captain.

icon_main_quote_red_glyph

Ik ben gelukkig gezegend met twee gezonde kinderen

Nieuwbakken captain van 'Ait Vedan', de damesloopgroep die geld inzamelt voor het Ronald McDonald Huis in Enschede

Langdurig

Kuiper: “Ik ben gelukkig gezegend met twee gezonde kinderen, maar heb wel voorbeelden in mijn omgeving van te vroeg geboren kinderen of met andere medische indicatie waarvan de ouders langdurig in het ziekenhuis verblijven. Het is weliswaar een landelijk initiatief maar wij starten echt alleen voor het MST in Enschede.”

'Walking Tukkers'

Naast het damesteam is er ook nog een tiental mannen, de Walking Tukkers, die voor de 120 kilometer starten in Rotterdam, maar niet gelijkertijd. De dames lopen in paren zo'n vijf á zes kilometer per keer. Van de ruim zestien duizend euro die ze tot nu gedoneerd kregen kwamen er zeven van McDonald's Twente. Het streven is om de twintig duizend te halen voor het McDonald Huis, wiens huiskamer elke maand zo'n duizend mensen opvangt en door 75 vrijwilligers dag en nacht volledig zelfstandig wordt gerund.

Doneren kan via de teampagina van 'Ait Vedan' op de website van Homewalk.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.