Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Honderd gratis groenpakketten voor de Enschedeërs die hun buurt willen opleuken

Groene Loper Enschede is druk bezig met de voorbereidingen van Groene Burendag 2022. Tijdens deze kleurvolle dag komen mensen in de stad bijeen om hun buurt te voorzien van extra bloemen en planten. Om te stimuleren dat er zo veel mogelijk Enschedëers deelnemen aan deze dag, heeft het initiatief enkele acties voorbereid. Eén van deze acties is het uitdelen van honderd gratis groenpakketten.

In aanloop naar de jaarlijkse Burendag op 24 juni zijn er enkele acties voorbereid. De eerste is het uitdelen van honderd pakketten bestaande uit 9 biologische vaste planten en een zak verrijkte bio-tuingrond van 40 liter. Bij elkaar is dat ongeveer een perkje van 1 vierkante meter die hiermee voorzien kan worden. Deze pakketten kunnen digitaal worden aangevraagd door de mensen die van plan zijn om op de 24e hun buurt te vergroenen.

Enschede Boomperk 21
Beeld: Groene Loper Enschede

Financieel steuntje

De mensen die de Groene Burendag heel serieus willen aanpakken kunnen hier een financieel steuntje voor krijgen. Mensen die onder meer een straatregenton willen neerzetten, een buurtmoestuin willen maken of een fruitboom willen plaatsen, kunnen hier een bedrag van maximaal 350 euro voor aanvragen. Dit kan fysiek op 21 juni tussen 18.30 en 20.30 uur bij de Meeuwenstraat 160 in Enschede. Mensen die op dat moment geen tijd hebben kunnen een digitale aanvraag doen op de site van het project.


Groene Loper Enschede doet zijn best om de inwoners te stimuleren hun buurt te voorzien van meer biodiversiteit. Maar voor Enschede kan een succesvolle burendag nóg meer betekenen. Op dit moment heerst er namelijk nog een ander een probleem in de stad.

Tegelwippen

Van de ambities van Enschede om in de top te eindigen tijdens het NK Tegelwippen lijkt namelijk, op basis van de huidige stand, maar weinig over te zijn. In de huidige tussenstand van het NK, is te zien hoe de Almeloërs en de Hengeloërs beiden ruim 50.000 tegels méér hebben verwijderd in hun stad. Gelukkig biedt Groene Loper Enschede een uitgelezen kans aan om weer te klimmen op de ranglijst. Daarnaast is het ook nog eens goed om de stad voor te bereiden op het toekomstige klimaat, een win-win situatie.

Aftrap NK Tegelwippen 2022 03 22 100302 ivbr
Lees ook
Enschede gaat voor goud bij het NK Tegelwippen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.