Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

250.000 euro voor 5 talentvolle UT-onderzoekers

284195 UT logo

Vijf onderzoekers van de Universiteit Twente krijgen een Veni-financiering van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

Het bedrag van maximaal 250.000 euro biedt pas gepromoveerde wetenschappers Ismet Baran (Engineering Technology), Arnd Hartmanns (Informatica), Erik Horstman (Civiele Techniek), Saskia Kelders (Psychologie, Gezondheid en Technologie) en Chuan Li (nanotechnologie) de kans om drie jaar aan de slag te gaan met hun vernieuwende onderzoeken.

154 beurzen
Met de financieringen wil de NWO wetenschappelijk talent stimuleren. In totaal dienden 1127 onderzoekers een onderzoeksproject in, 154 onderzoekers ontvangen een Veni-beurs.

Windmolens, algoritmen en mangroven
Baran gebruikt het geld voor zijn zoektocht naar de betrouwbaardere, efficiëntere en vooral veel grotere windbladen voor windmolens, Hartmanns ontwikkelt praktische wiskundige algoritmen die computersystemen kunnen verifiëren.

Het aanpassingsvermogen van mangroven inzichtelijk maken om zo de kustveiligheid te vergroten ligt ten grondslag aan het onderzoek van Horstman, waar Kelders zich richt op een model dat voorspelt voor welke patiënten in de geestelijke gezondheidszorg digitale interventies wel helpen, en voor wie deze geen zin hebben.

Li gaat aan de slag met nieuwe supergeleidende Dirac halfmetalen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM, foto: Rob Wissink
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.