Enschede
Follow-up

‘Bevel tot sluiting’ in Enschedese binnenstad voor Podium en Strand

Het ‘bevel tot sluiting’ dat de Enschedese loco-burgemeester Niels van den Berg vrijdag uitvaardigde betreft café Podium aan de Noorderhagen en club Strand aan de Stadsgravenstraat. Beide uitgaansgelegenheden zijn gesloten en verzegeld.

Sluiting 1 Ernst Bergboer
Sluiting: 'Iets met vergunning (niet zo spannend) :-)' © Ernst Bergboer

Bij beide panden is onder het officiële sluitingsbevel een eigen notitie aangebracht met daarop de tekst: ‘Iets met vergunning (niet zo spannend) :-)’.

Vermoedelijk verband met schietpartij

De gemeente maakte vrijdag bekend dat er twee horecapanden ‘in de omgeving van de Noorderhagen’ waren gesloten ‘na ongeregeldheden’. Daarmee werd naar alle waarschijnlijkheid gedoeld op een schietincident van donderdagavond in de Noorderhagen.

Voorafgaand aan dat schietincident, waarbij geen gewonden vielen, zou zich volgens getuigen een vechtpartij hebben voorgedaan in de daar vlak achter gelegen Stadsgravenstraat.

Sluiting ‘in belang van openbare orde’

De sluiting van beide panden vond plaats op grond van artikel 2:30 van de plaatselijke Algemene Politieverordening. Daarin is bepaald dat de burgemeester in het belang van onder meer de openbare orde kan overgaan tot tijdelijke algehele sluiting van een horecagelegenheid.

Podium Ernst Bergboer
© Ernst Bergboer

Beide panden mogen op 30 mei vanaf 7 uur ’s ochtends weer open.

Strand Ernst Bergboer
© Ernst Bergboer

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.