Enschede

Voor het eerst een live-opera op Vliegveld Twenthe

In het Pinksterweekend op op 3, 4 en 6 juni wordt de wereldberoemde Orphée en Euridice van Gluck live uitgevoerd, compleet met barokorkest, dansers, koor en solisten. Een primeur, want voor het eerst wordt er een live-opera op Vliegveld Twenthe in Hangar 10 opgevoerd.

Opera vliegveld twenthe Ilja aksionov en noëlle drost 2
© De Nederlandse sopraan Noëlle Drost en de uit Litouwen afkomstige 25-jarige tenor Ilja Aksionov spelen wereldberoemde Orphée en Euridice van Gluck

De opera is een project met professionals, leerlingen van cultuurprofielschool Het Kottenpark uit Enschede, vrijwilligers en initiatiefnemer Vocaal Ensemble Ex Arte. Het stuk gaat over twee jonge geliefden en hun aangrijpende liefdesverdriet waar Orphée zijn Euridice kwijt dreigt te raken aan de onderwereld. Het opera-spektakel kent in totaal zo’n 100 uitvoerenden: oud en jong, beroepsmusici en -solisten, koorzangers en scholieren, figuranten en vrijwilligers.

De cast bestaat onder meer uit de Nederlandse sopraan Noëlle Drost (Euridice), een jong talent van 22 jaar dat in Podium Witteman een onuitwisbare indruk maakte en de uit Litouwen afkomstige 25-jarige tenor Ilja Aksionov (Orphée) die nu al een grote toekomst wordt voorspeld. Maria Kraaijkamp, één van de koorsolisten van Ex Arte, vertolkt de rol van Amor. De artistieke leiding is in handen van theatermaker Jasper Korving en dirigent Emile Engel die samen al garant stonden voor spectaculaire voorstellingen in de Steengroeve in Winterswijk.

De uitvoeringen van Orphée + Euridice zijn op 3, 4 en 6 juni: twee avondvoorstellingen (20:30 uur) en een matinee (15:00). Voor meer info: www.operavliegveldtwenthe.nl

icon_main_info_white_glyph

Kunstroute

OperaVliegveldTwenthe werkt samen met de Kunstroute van KunstenLandschap die ook in dit Pinksterweekend plaatsvindt. Bijzonder is dat de Kunstroute dit jaar letterlijk door Hangar 10 voert. Deelnemende fietsers en wandelaars zien daar het grote en prachtige kunstwerk dat deel uitmaakt van het decor van de opera en maken zo meteen kennis met het Orphée-project.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.