Enschede

Veilig ondernemen aan het Van Heekplein in Enschede

Het Van Heekplein en winkelcentrum de Klanderij ontvangen vandaag de eerste ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen voor Winkelgebieden (KVOW).

298559 Knipsel 49
Het keurmerk is ontwikkeld door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en is erop gericht de veiligheid in een winkelgebied te vergroten.

Verbeteringen
Diverse partijen, waaronder Winkelhart Enschede, de politie, de brandweer Twente en de gemeente Enschede, werken de komende drie jaar aan een pakket met maatregelen om ook in dit gebied de veiligheid te verbeteren. Op de lijst met actiepunten van het Van Heekplein en de Klanderij staan onder meer het voorkomen van winkeldiefstallen, preventie op het gebied van overvallen en inbraken, verbetering van de brandveiligheid, handhaving en toezicht, en het beheer en onderhoud van de openbare ruimte.

Ook wordt gewerkt aan het vereenvoudigen van aangiftes en collectieve winkelontzegging om dieven en overlastgevers in dit gebied te weren. Het keurmerk wordt woensdagmiddag om 14.45 uur in de Klanderij uitgereikt door Martijn Wildeboer, adviseur veilig ondernemen van het CCV.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. - Foto: Annina Romita