Hengelo

Bronzen Erepenning gemeente Hengelo voor jubilerende 'therapiemanege' De Kapberg

De vrijwilligers van Stichting de Kapberg zijn vrijdagmiddag onderscheiden met de bronzen Erepenning van de gemeente Hengelo. Burgemeester Sander Schelberg verraste hen tijdens de receptie ter ere van het vijftigjarig jubileum van de stichting, die mensen met een beperking onder begeleiding laat paardrijden. Voorzitter René Haafkes nam de erepenning in ontvangst in de manege aan de Dijksweg 69.

Schelberg kapberg hengelo
Voorzitter René Haafkes nam de erepenning in ontvangst uit handen van burgemeester Sander Schelberg © Gemeente Hengelo

Vertrouwen

De Kapberg is een manege voor mensen met een lichamelijke, geestelijke en/of zintuigelijke beperking, die tijdens de paardrijlessen speciale begeleiding nodig hebben. Plezier hebben in het rijden staat hoog in het vaandel bij de vrijwilligers. "Het vertrouwen dat ontstaat tussen ruiter, paard en begeleider helpt bij de verdere ontwikkeling van de ruiters. Niet alleen op hippisch gebied, maar vooral ook op sociaal en therapeutisch gebied", aldus voorzitter René Haafkes.

icon_main_info_white_glyph

Gemeentelijke Erepenning

De Gemeentelijke Erepenning is een onderscheiding voor personen of verenigingen die zich langere tijd zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de plaatselijke gemeenschap. Aan verenigingen of ondernemingen wordt de Erepenning uitgereikt bij jubilea van 50 jaar (brons), 75 jaar (zilver) en 100 jaar (goud).

Vrijwilligers

De Kapberg kan alleen bestaan door de inzet van de circa 45 vrijwilligers. Zij verrichten verschillende taken, die noodzakelijk zijn voor de manege, de paarden en de lessen. Zo is er een stalteam voor de verzorging van de paarden, een kantinedienst om tijdens de lessen de kijkers van een kop koffie of thee te voorzien en een onderhoudsteam, dat onderhoud pleegt aan de gebouwen, de buitenruimte, de machines en alles wat verder nog kapot kan gaan.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.