Hengelo
Sport

Dafne Schippers verrast met start op FBK Games in Hengelo

Dafne Schippers neemt op 6 juni deel aan de FBK Games. Dat maakte de organisatie van het atletiekevenement in Hengelo woensdag bekend. Schippers zal op tweede pinksterdag starten op de 100 meter. Het wordt een van haar eerste wedstrijden van het seizoen.

Dafne schippers FBK Games 2019 fotocredit Global Sports Communication
Schippers zal op tweede pinksterdag starten op de 100 meter © Global Sports Communication

De tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter werkt onder haar nieuwe coach Wigert Thunnissen aan een rentree op niveau. De Olympische Spelen van Tokio liepen voor haar uit op een teleurstelling.

'Hard gewerkt'

"Ik heb samen met een nieuw team van krachttrainers en Wigert ongelooflijk hard en in detail gewerkt aan mijn herstel om geleidelijk weer wedstrijdfit te worden. We hebben mooie stappen gemaakt", laat Schippers via de FBK Games weten. "Ik heb veel zin om weer aan de start in Hengelo te staan. Ik heb zo veel mooie herinneringen aan de FBK Games en het is gewoon lekker om weer voor thuispubliek te lopen. Dat geeft me altijd wat extra’s."'

Enthousiast thuispubliek

Wedstrijddirecteur Ellen van Langen is verguld met de komst van Schippers. "Ik ben ontzettend blij dat Dafne opnieuw gekozen heeft voor de FBK Games. Het is even geleden dat de atletiekwereld haar in actie heeft gezien en ik verwacht dan ook een heel enthousiast thuispubliek om Dafne weer te zien schitteren", aldus Van Langen.

Bol en Duplantis

Schippers is niet de enige trekpleister op de wedstrijd die deel uitmaakt van de wedstrijdencyclus World Athletics Continental Tour Gold. Ook Femke Bol (400 meter horden) en de Zweedse polsstokhoogspringer Armand Duplantis, de wereldrecordhouder, hebben hun komst naar Hengelo toegezegd.

De FBK Games is de enige internationale topatletiekwedstrijd in Nederland en maakt deel uit van de World Athletics Continental Tour Gold, een wedstrijdencyclus van twaalf wedstrijden.

Banner samenwerking 1Twente en RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.