Sport
Voetbal
FC Twente

'Jody Lukoki overleed aan hartstilstand na beenamputatie'

Jody Lukoki is in het ziekenhuis overleden aan de gevolgen van een hartstilstand, nadat kort daarvoor een been van de voetballer was geamputeerd. Dat meldt Tubantia op basis van 'bronnen rondom de overleden voetballer'. De voormalig FC Twente-speler was in het ziekenhuis beland nadat hij bij een vechtpartij betrokken was geraakt.

REVALIDATIE LUKOKI 5 STILL
© Still video 1Twente

De mededeling kwam maandagochtend als een klap. Jody Lukoki was op 29-jarige leeftijd plots overleden, maar over een doodsoorzaak werd niet gesproken. In de loop van de dag gingen verschillende verhalen rond over de mogelijke doodsoorzaak. In één van die verhalen wordt verteld hoe Lukoki met neven op stap was geweest en dat er onderling rake klappen waren gevallen.

Zuurstoftoevoer naar been

Lukoki zou uiteindelijk met een hersenschudding in het ziekenhuis terecht zijn gekomen waar werd geconstateerd dat de zuurstoftoevoer naar één van de benen van de voetballer niet in orde was. Het been van de voetballer moest zelfs worden geamputeerd, waarna de voetballer in coma werd gehouden. Vanmorgen overleed hij aan de gevolgen van een hartstilstand, heeft Tubantia gehoord van bronnen rondom de overleden voetballer.

Wie had dat dit scenario kunnen bedenken toen de voormalig speler van Ajax zich afgelopen zomer meldde bij FC Twente? Klaar om 'vooral weer lekker te voetballen', nadat zijn contract bij het Turkse Yeni Malatyaspor in april van dat jaar was ontbonden.

Ook keek hij ernaar uit om weer te gaan werken onder hoofdtrainer Ron Jans, waar hij eerder bij PEC Zwolle al mee samenwerkte.

Statement zaakwaarnemer

Zaakwaarnemer Menno Groeneveld wilde eerder vandaag inhoudelijk niet reageren op het overlijden van Lukoki. Hij verwees naar een statement dat hij eerder had vrijgegeven. "Bij deze wil ik bevestigen dat ik inderdaad op de hoogte ben gesteld door zijn familie betreft het overlijden van Jody. Wij als agentschap zijn hiervan diep geshockeerd.

De exacte oorzaak van overlijden is bij ons nog niet bekend. De familie is in shock en erg verdrietig. Jody was een hele vrolijke jongen, en was bijna hersteld van zijn blessure. Voor nu wil ik het hierbij laten en graag vraag ik ook van journalisten om de situatie los te laten en familie en vrienden ruimte te geven om dit te verwerken.'

Banner samenwerking 1Twente en RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.