Enschede

Enschedeër Hans Hofte vanavond in RTL Nieuws over afwijzing door PVV

Hoe voelt het om te worden afgeserveerd door de PVV? RTL4 Nieuws brengt vanavond een reportage waarin teleurgestelde kandidaat-raadsleden aan het woord komen. Enschedeër Hans Hofte is één van hen.

307733 797669
De partij van Geert Wilders ging dit jaar in heel Nederland op zoek naar kandidaat-raadsleden voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart volgend jaar. Heel wat mensen melden zich, maar velen van hen werden afgeserveerd, vaak zonder opgaaf van reden. RTL laat hen in de reportage aan het woord.

BedreigdHans Hofte meldde zich deze zomer als kandidaat, maar trok zich terug toen hij werd bedreigd om zijn sympathie voor de partij. Die sympathie bekoelde daarna overigens aanzienlijk toen hij te horen kreeg dat de partij niet met hem verder wilde. "Zonder opgaaf van reden. Ik heb geen idee waarom ze mij niet geschikt vonden", zegt Hofte. Hij heeft afgelopen maandagmorgen nog maar eens contact gezocht met partijleider Wilders, "en die secretaresse zei dat ze me terug zou bellen en dat ze het allemaal heel erg vond. Maar ze heeft nog steeds niet gebeld."

Volgens Hofte is hij bepaald niet de enige die onheus is behandeld door de PVV. "Die dame van de tv-ploeg zei dat er in heel Nederland mensen op dezelfde manier zijn behandeld. Dat is gewoon niet netjes."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - foto: Annina Romita