Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

VIDEO DENK wil met Enes Sariakçe (23) vier zetels in Enschede halen

320211 842123

Met Enes Sariakçe (23) als lijsttrekker gaat DENK op 21 maart proberen vier zetels te behalen bij de gemeenteraadsverkiezingen in Enschede. Sariakçe is 23 jaar, geboren en opgegroeid in Enschede en studeert juridische dienstverlening aan Saxion in Deventer.

DENK kondigde in oktober aan mee te doen aan de lokale verkiezingen in Enschede en ziet in de stad een kiezerspotentieel van vier tot acht zetels. De partij baseert die verwachting onder meer op de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. Bijna 3000 kiezers brachten toen in Enschede hun stem uit op DENK, de partij van de voormalige PvdA'ers Tunahan Kuzu en Selçuk Ãztürk.

Moskee
In Enschede wil DENK een alternatief zijn voor de verrechtsing die de partij in de stad ziet. Demonstraties door Pegida en de NVU in de afgelopen twee jaar zijn daar volgens Sariakçe de zichtbare illustraties van. ,,En natuurlijk de aanslag met een brandbom op de moskee in Enschede", zegt Sariakçe. ,,Die gebeurtenis heeft mij ontzettend geraakt, vooral ook als trotse Enschedeër.''

Sariakçe zegt met DENK in Enschede te kiezen voor een politiek van verbinding en verdraagzaamheid. De partij doet dat aan de hand van een op Enschede toegespitst verkiezingsprogramma, waar momenteel de laatste hand aan wordt gelegd.

Alleen in Enschede
,,We hebben elf thema's als speerpunten en willen daarmee werken aan een stad waarin plaats is voor iedereen'', zegt Sariakçe, die op de lijst onder meer gezelschap krijgt van Kenan Boz. Het voormalige PvdA-raadslid staat op plek 3, net achter UT-studente Huda Sufyan (2).

DENK doet in Twente alleen in Enschede mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. de in heel Nederland staat de partij in veertien gemeenten op de kieslijst.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.