Hengelo
Politiek

Han Daals (BurgerBelangen Hengelo) heeft wel eens beter geslapen: 'We trekken nu voor het eerst de kar'

Han Daals geeft toe dat het in slaap vallen de afgelopen avonden wel iets langer duurde dan normaal: "Er komt veel op je af als je de grootste partij wordt. Als BurgerBelangen moeten we het informatieproces trekken en tegelijk zijn we druk met onszelf: we krijgen immers een veel grotere fractie."

Overdonderd

Even voor de duidelijkheid: Daals doelt op de gemeenteraadsverkiezingen, waarbij zijn partij vorige week als grote winnaar uit de bus kwam in Hengelo. De partij ging van 4 naar 7 zetels. Daals gaf tijdens de uitslagenavond al aan dat hij overdonderd was: "Dit hadden we echt niet verwacht. Niet alleen hebben we fors gewonnen, we zijn zelfs de grootste en moeten nu bij de onderhandelingen de kar trekken. Dat hebben we niet eerder meegemaakt. We hebben daarom direct de griffie en de burgemeester benaderd. Ook hebben we de winnaars van eerdere verkiezingen gesproken. Hoe deden jullie dat? Wat ging er goed en wat kon er beter? Daar moeten we lering uit trekken."

Wethouder

De ochtend na de verkiezingen zijn Daals en z'n partijgenoten al begonnen met de voorbereidingen voor de informatiefase: "We zijn direct gaan nadenken over wie het proces het best kan begeleiden. Deze week maken we bekend wie als informateur aan de slag gaat." Mogelijke wethouderskandidaten voor BurgerBelangen wil Daals nog niet noemen: "We gaan eerst de mogelijke coalities verkennen. Pas aan het eind komen de mensen. Als je dat omdraait, sneeuwen de onderwerpen onder."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.