Hengelo

Keoma Ong-A-Fat (Jezus Leeft): 'Koopzondag afschaffen? Daarover gaan de Hengeloërs zelf'

Wie zijn de gezichten van de partijen waar we in Hengelo en Enschede op kunnen stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen? En wat vinden zij? In het kader van de 1Twente-verkiezingscampagne 'Ik Teken voor 80' bestoken we de lijsttrekkers van beide gemeenten met vragen. Deze keer in de rubriek Vragenvuur lijsttrekker Keoma Ong-A-Fat van Jezus Leeft, een partij die voor het eerst meedoet in Hengelo.

'Niet wonen in winkels'

Voor een christelijke politicus zegt de Hengeloër een paar opvallende dingen in het mini-interview met 1Twenteverslaggever Wilco Louwes. Bijvoorbeeld: "Wat mij betreft hoeven de winkels niet dicht op zondag. Als christen ben ik voor de zondagsrust, maar ik wil die zondagsrust absoluut niet opleggen aan alle Hengeloërs. Mocht die wens er zijn, dan moet dat vanuit de bevolking zelf komen. Ik pleit juist voor meer mogelijkheden voor winkels in Hengelo. Daarom ook ben ik tegen het omvormen van winkelruimte in woningen. We moeten Hengelo weer een fijne winkelstad maken."

icon_main_info_white_glyph

Wie is Keoma Ong-A-Fat?

Keoma Ong-A-Fat (30) is geboren en getogen in Hengelo. Hij heeft nul ervaring in de politiek. In het dagelijks leven werkt Keoma als software engineer bij de Evangelische Omroep in Hilversum. In z'n vrije tijd is hij als vrijwilliger en kerkbezoeker betrokken bij kerken in Amsterdam en Hengelo. Daarnaast gooit hij graag een hengeltje uit langs de waterkant. Keoma is getrouwd met Irene, naar eigen zeggen 'de beste vrouw van de wereld'. Jezus Leeft doet in enkele tientallen Nederlandse gemeenten mee aan de verkiezingen, maar Hengelo is de enige in Overijssel.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.