Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Burgemeester Enschede €˜heel erg blij €™ met hogere opkomst

332394 onno van veldhuizen 15

Burgemeester Onno van Veldhuizen is bijzonder verheugd dat in Enschede de dalende tendens in de opkomst bij de verkiezingen tot stilstand is gebracht.

Een uur voor het sluiten van de stembureaus was het opkomstpercentage in Enschede volgens tellingen van de gemeente 48 procent. Dat is al vijf procent hoger dan bij de verkiezingen vier jaar geleden.

Campagne
In de periode 2006 (53%) tot 2014 (43%) daalde de aantallen alleen maar. Enschede zat daarmee steevast 5 tot 10 procent lager dan het landelijk gemiddelde. In Enschede werd de afgelopen maanden, op initiatief van deze krant en de lokale omroep, een intensieve campagne gevoerd om meer kiezers naar de stembus te trekken.

Stijging
Er zullen wellicht meerdere factoren een rol hebben gespeeld, maar deze campagne heeft zeker bijgedragen aan de hogere opkomst , reageert burgemeester Onno van Veldhuizen. Gemeente, partijen en media hebben er samen hard voor gewerkt om weer meer mensen naar de stembus te krijgen. Het is mooi dat je dat nu in het opkomstpercentage terug ziet. We zijn, als het om de opkomst gaat, geleidelijk steeds verder afgegleden. Nu zie je weer een stijging. Hoe de verkiezing ook uitpakt, dit is in ieder geval een teken dat we de democratie hier in de stad samen beleven.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.