Enschede

Weekend in Enschede: weekend vol feesten in vrijheid

Het belooft heerlijk weer te worden dit weekend. Ga erop uit en feesten bij het Bevrijdingsfestival of ga je liever naar een overdekte markt? Hoe dan ook, vier de vrijheid!

342143 744038
Bevrijdingsfestival en Bengelfestijn
Ook dit jaar organiseren Absolutely Fresh en Vettt zaterdag het Bevrijdingsfestival op de campus van de Universiteit Twente. De hele dag zijn er optredens van grote artiesten zoals The Partysquad, La Fuente en Bizzey. Ook kun je er genieten van lekker eten en drinken. Voor de allerkleinsten is er het Bengelfestijn. Hier kunnen kinderen tot 8 jaar op een springkussen springen of creatief bezig gaan. Het gratis festival is van 11.00 tot middernacht. Kom en vier de vrijheid!

Vrijheidsfestival op de Oude Markt

Vind je de universiteit te ver fietsen? In het centrum is zaterdagmiddag het Vrijheidsfestival. Kinderen kunnen er knutselen, een tijdelijke tattoo laten zetten en zich laten schminken in vrijheidskleuren. Om 12:00 uur zal het vrijheidsvuur gebracht worden door wielervereniging Het Oosten, die het vuur vanuit Wageningen naar Enschede brengen. Daarna wordt de vrijheidsvlag gehesen die ontworpen is door kinderen. Het Vrijheidsfestival is op de Oude Markt van 12:00 tot 18:00 uur.

Pikzwart
Kom bevrijdingsnacht vieren bij Pikzwart! Vanaf 23:00 uur kun je je lekker laten gaan in de N8Kelder aan de Stadsgravenstraat. De technocrew is in Twente al jaren geliefd om de vrije sfeer die op hun feesten hangt. Laat je daarom lekker gaan! Een kaartje voor Pikzwart kost 10 euro.

Local Sunday Mini Market

Lokale creatievelingen laten zondag hun mooiste spullen zien op gebied van groen, vintage, kunst, handgemaakt, vinyl, eten en muziek! In de Twentsche Foodhal kun je vanaf dit weekend lekker winkelen op elke eerste zondag van de maand. Ruim 50 ondernemers zetten hun kraampjes op om hun leukste assortiment te showen. De markt is open van 12:00 tot 17:00 uur.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.