Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Sensatie bij inval bejaardencomplex Enschede: 'Ik dacht: trap die deur eens in!'

347665 Joost

Een arrestatie-eenheid van de politie heeft woensdagmorgen een verwarde man overmeesterd in een bejaardencomplex in Enschede. De jongeman, die op bezoek was bij z'n vader, dreigde zichzelf iets aan te doen en was gewapend. Bewoners mochten urenlang niet naar buiten.

Rond de klok van tien komt een man met hondje het appartementencomplex aan de Espoortstraat uitgewandeld. Eindelijk kan hij met z'n viervoeter even de frisse lucht in. In de uren daarvoor is het zeldzaam spannend geweest in het 55-plus complex in Enschede-centrum. Bewoners mochten urenlang hun appartement niet uit en hoorden het geschreeuw en gebonk van een politie-inval. Niemand wist ondertussen hoe ernstig de situatie was.

Gebonk en geschreeuwWat was er aan de hand? De politie ontving woensdagmorgen een melding over een verwarde jongeman die op bezoek was bij zijn vader. Hij zou zichzelf iets aan willen doen en was gewapend. De vader had zelf contact opgenomen met de politie. Reden genoeg om een arrestatie-eenheid in te zetten voor de politie. En om brandweer en ambulance in te schakelen.

De omgeving rond het complex aan de Espoortstraat werd hermetisch afgezet, het hele gebouw werd omsingeld met lint. Dit om ontsnappingsgevaar tegen te gaan. Uiteindelijk duurde het ruim een uur voor de politie binnenviel.

"Ik dacht: kom op, trap die deur eens in", vertelt Femmie (72), die er naast woont en het van dichtbij kon volgen. "Het duurde wel lang, wij wisten ook niet wat er aan de hand was. Tot we ineens veel gebonk en geschreeuw hoorden. Ik kon het niet letterlijk meekrijgen, maar hoorde de stemmen wel."

Spaanse manVolgens de buurvrouw wordt de woning gehuurd door een Spaanse man. Hij woont al ruim 10 jaar in Nederland, is de taal ook machtig, maar is volgens haar van het type 'einzelganger'. Contact met andere bewoners uit het complex heeft hij niet. Het enige dat buurvrouw Femmie weet is dat de man elke ochtend gaat sporten. Over problemen van de man of z'n zoon heeft de buurvrouw niets gehoord.

"We waren verrast, je verwacht toch niet dat dit in ons appartement gebeurd. Een beetje spannend was het wel, maar ik was niet bang. Ik heb nu vooral zin in koffie, haha."

De jongeman is overgedragen aan hulpverlening, de omgeving rond het complex weer vrijgegeven.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto's: Joost Dijkgraaf
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.