Luister
Kijk
Zoek

Voorzitter MKB: 'Verlenging lockdown wordt ook niet meer gepikt'

Er is hoop voor Twentse ondernemers die buiten alle regelingen vallen en geen vergoeding krijgen voor de schade die de lockdown aanricht. Voorzitter Albert van Winden van de MKB Twente werkt samen met de provincie aan een fonds om die ondernemers tegemoet te komen. In 1Twente Vandaag zegt de voorzitter dat de lockdown na vrijdag afgelopen moet zijn: “Verlenging wordt door ondernemers niet gepikt. We zijn op het punt gekomen dat het knapt.”

Uitgelekte berichten van het kabinetsberaad deze donderdag maken duidelijk dat de voorzitter van het MKB Twente op z’n wenken wordt bediend. Al is de vraag of de openingen die worden geboden voldoende zijn voor de winkeliers.

Lockdown

De druk op de regering is groot. Winkeliersorganisaties, Midden- en Kleinbedrijf tot en met burgemeesters van veel steden zeggen dat het klaar en genoeg is.

“Voor de winkeliers, horecaondernemers en uitbaters van restaurants staat de wereld op z’n kop. Toen het heel heftig was, snapte iedereen de lockdown. Deze was verrassend en pijnlijk. Helemaal omdat ie niet wordt begrepen. Landen om ons heen profiteren. Daar is alles wel open. Dat doet pijn. Je raakt je klanten kwijt.”

Lokaal kopen

Als de voortekenen niet bedriegen, kunnen de winkeliers zaterdag weer aan de slag. Maar ook dan wordt het moeilijk om de zaak weer draaiende te krijgen. “Vergis je niet. Er moet keihard worden gewerkt om de verliezen weer goed te maken.”

Van Winden roept de Twentenaren op om vooral lokaal te kopen om de eigen winkelstand in de benen te houden. “Dat is ook beter voor onszelf en de stad”, zegt hij. Wat hem betreft moet er duidelijkheid komen voor zijn sector. “We moeten met corona leren leven. Laten we proberen te zorgen voor continuïteit voor alle sectoren.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip de redactie via [email protected] of bel één van onze redacties (zie contactpagina).