Hengelo

Geen feestje dit keer op de Dag van de Vrijwilliger

Dinsdag was het de Dag van de Vrijwilliger. Normaal gesproken worden op die dag vrijwilligers in het hele land in het zonnetje gezet. Vanwege de coronamaatregelen kan dat niet, daarom hebben we in Hengelo met onze camera's een paar vrijwilligers opgezocht om zo stil te staan bij het belang van hun werk. Lars Binnendijk verzorgt trainingen bij BWO en Frans van Beers verricht goed voor De Zonnebloem.

De Huiskamer

Frans van Beers is al sinds 2007 vrijwilliger vanuit De Zonnebloem in het Kulturhus Hasselo. Van Beers: "Iedere vrijdagochtend komen ouderen, die er behoefte aan hebben, in de Huiskamer van het Kulturhus om daar met leeftijdsgenoten een kopje koffie te drinken. Ik organiseer samen met twee andere vrijwilligers allerlei activiteiten voor deze ouderen. We moeten het samen doen, want alleen is maar alleen."

Geen museumbus, wel koffie-uurtje

De afgelopen jaren is het organiseren van activiteiten erg lastig geworden door het coronavirus, vertelt Van Beers: “Ik probeer nu al voor de derde keer om excursie met de museumbus te regelen, maar telkens kan het niet doorgaan. Ik hoop dat drie keer scheepsrecht is en dat het nu wel eindelijk lukt. Gelukkig kan het koffie-uurtje op dit moment nog wel doorgaan, maar sommige ouderen durven het helaas niet aan."

Trainer, scheids én barman

Ook bij de Hengelose sportclubs zijn vrijwilligers onmisbaar. Lars Binnendijk is al acht jaar vrijwilliger bij voetbalclub BWO. "Ik train op dit moment de jongens onder dertien, fluit wedstrijden, draai bardiensten en help de club verder waar nodig. Ik ben hier vrijwilliger geworden, omdat ik hier zelf ook voetbal. Ik vind het heel leuk om de trainingen te geven. Zo kan ik mijn eigen voetbalvisie op het veld neerzetten."

icon_main_info_white_glyph

Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Belangstellenden kunnen terecht bij Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo op de derde verdieping van de Bibliotheek Hengelo of in de online vacaturebank. Het Servicepunt Vrijwilligerswerk is een onderdeel van Wijkracht en ondersteunt iedereen die op zoek is naar vrijwilligers of vrijwilligerswerk. Voor de vacaturebank en meer informatie: www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl.

Na de training nog aan het werk

Ondanks de coronamaatregelen, zet Lars zich alsnog zoveel mogelijk in voor BWO: "We mogen niet meer na 17.00 uur trainen, dus nu moeten we van 16.00 uur tot 17.00 uur trainen. Dat is lastig vanwege mijn werk. Maar gelukkig is mijn baas heel flexibel en mag ik een uurtje eerder stoppen. 's Avonds haal ik dat uurtje in en ga ik nog even aan het werk." Bij de voetbalclub zijn vrijwilligers ook altijd welkom. Binnendijk: "We hebben eigenlijk altijd een tekort hier. Het is belangrijk dat we genoeg vrijwilligers hebben, want vele handen maken licht werk."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.