Enschede
Haaksbergen
112

Buren ongerust na schietincident aan Haaksbergse Margrietstraat

Een schietincident zaterdagmiddag iets na half vijf aan de Margrietstraat in Haaksbergen heeft buurtbewoners ongerust gemaakt. Hoewel niemand gewond raakte, wordt het opgevat als een ‘ernstige gebeurtenis’. Er werd een verdachte aangehouden door de politie. Hij is overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne.

Schietincident haaksbergen 4 dec 2021 News United Dennis Bakker
Een schietincident zaterdagmiddag iets na half vijf aan de Margrietstraat in Haaksbergen heeft buurtbewoners ongerust gemaakt. © Dennis Bakker / News United

Begeleider

Volgens de buurtbewoners gaat het om een man die daar net vanuit de gemeente Enschede was komen wonen. Hij zou een persoonlijk begeleider hebben. Het is niet bekend om welke vorm van begeleiding het gaat.

Aan het einde van de middag schrokken de buren van de woning aan de Margrietstraat op van politiegeweld. Een omwonende meldde dat agenten met getrokken vuurwapens een huis binnengingen en een andere buurtbewoner zag dat iemand geboeid werd afgevoerd.

Gebroken glas

Op de stoep van de Margrietstraat lag volgens een omwonende glas van een autoruit, mogelijk het gevolg van schieten met een vuurwapen. De politie vroeg nadien in de buurt of mensen rond 16.40 iets hadden gezien en of ze beelden van bewakingscamera's en dashcams wilden afstaan.

Buurt wil opheldering

Toen de man zich onlangs in de Margrietstraat vestigde, hadden buren al vraagtekens bij zijn achtergrond, aangezien hij begeleid werd. Of er sprake is van begeleid wonen of reclasseringstoezicht weten de buurtgenoten niet. Tegen een van de buren zou hij vorige week hebben gezegd dat 'ze in Enschede al bij hem waren binnengevallen’, maar dat ‘ze zich een deur hadden vergist’. Of de man het over politie of over anderen had, is niet bekend.

Naar aanleiding van het schietincident en de vraagtekens rond de vorm van begeleiding zeggen de buurtgenoten opheldering te gaan vragen bij de woningcorporatie.

Banner samenwerking 1Twente en RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.