Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Geen kanjer, wel 50 snoeken uit Lonnekermeer

376246 879933

De kanjer van een kleine anderhalve meter zat er niet bij. Maar de vangst van het leegvissen van het Lonnekermeer was met onder meer 50 goede snoeken bepaald niet slecht.

De geruchten waren dat er in het kleinste van de twee Lonnekermeren een kanjer van een snoek zou zitten. Die werd uiteindelijk niet gevonden. De grootste bleef hangen op 90 centimeter. Toch een flink formaat. In totaal werden er, behalve 50 snoeken, vier dikke karpers en 121 dito zeelten uit het water gehaald.

Leeg
Landschap Overijssel voert momenteel in het Lonnekermeer, het natuurgebied tussen Enschede en Hengelo, diverse herstelmaatregelen uit in het kader van het project Natura 2000. Onderdeel daarvan vormt het uitbaggeren van het Kleine Lonnekermeer en het herinrichten van de oevers daarvan. Om die klus te kunnen klaren, visten vrijwilligers van de Stichting Visserijkundig Onderzoek Oost-Nederland en Sportvisserij Oost Nederland in enkele dagen het meer leeg.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto:Reinier van Willigen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.