Verkeer
Stuur appje
Zoek

Werkzaamheden nieuw marktplein Hengelo eindelijk van start

Er wordt al decennia over gepraat, dus het was best even een historisch moment afgelopen donderdag. Die middag werd een symbolisch begin gemaakt met de herinrichting van het Hengelose marktplein.

Bouwput

De komende anderhalf jaar is de binnenstad een bouwput, maar daarna moet er een groen 'doe-plein' verschijnen, waar het winkelende én ontspanning zoekende publiek zich thuisvoelt.

Wethouder Bas van Wakeren onthulde bij de aftrap van de werkzaamheden het eerste deel van de toekomstige corten-stalen pergola, die het plein zal gaan omsluiten. Als alles volgens de plannen verloopt, dan is het nieuwe plein in het voorjaar van 2023 klaar.

“Dit metalen frame is een knipoog naar het verleden”

Knipoog naar verleden

Wethouder Van Wakeren en de voorzitter van de Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH), Peter Bebseler, onthulden het eerste deel van het cortenstalen frame dat het toekomstige marktplein zal gaan omsluiten. Van Wakeren: “Dit metalen frame is een knipoog naar het verleden van metaalstad Hengelo. Dat verleden willen we in het nieuwe marktplein graag terug laten komen.”

20 126 Hengelo Marktplein DO PRESS OKRA close
Lees ook
Nieuw marktplein Hengelo op z'n vroegst in 2023 opgeleverd

Reuring

Voor Peter Bebseler van de SCH is de noodzaak van een nieuw plein evident: “We willen meer reuring hebben in de stad en dat mensen langer in het centrum. Om dit te realiseren moet je wel een aantrekkelijke stad hebben en dat begint met een aantrekkelijk marktplein.”

Veel te beleven

Op het toekomstige plein is voor jong en oud veel te doen. Het wordt een ‘doe plein’ met veel groen. Van Wakeren: “Er komt een podium, er worden culturele evenementen gehouden en er komt een rooftopbar, vanwaar je uitzicht hebt over het hele plein. Het mooie is: talloze Hengeloërs hebben hun ideëen ingebracht, waardoor het echt een plein van en voor de Hengeloërs wordt."

Bas van wakeren stadhuistoren klein
Lees ook
‘Het wordt een echt plein, voor en door Hengeloërs’
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.