Enschede

VIDEO Eigen MTB-parcours voor Enschedese fietsvereniging Het Oosten

Enschedese wielervereniging Het Oosten krijgt een eigen MTB-parcours met uitdagende hindernissen voor moutainbikers. Het parcours van 650 meter wordt aangelegd rondom het clubhuis aan de Geessinkweg. Voor de verenging is dit een mooie ontwikkeling én een welkome oplossing voor het tekort aan vrijwilligers.

376913 Man MTB Still001
Terrein
Het nieuwe terrein van de vereniging is het voormalige terrein van boogschietvereniging De Vrije Schutter. Het terrein van zevenduizend vierkante meter is van verhuurder Sportaal. Het terrein krijgt naast het parcours een gedeelte voor algemene fietsoefeningen. Ook komt er een jeugdhonk met overkapping. Op deze locatie kunnen belangstellenden de training van de sporters van Het Oosten volgen. De werkzaamheden zijn in volle gang. Naar verwachting van de club kunnen de fietsers het nieuwe terrein in het najaar in gebruik nemen.

Trainers
Het nieuwe MTB-parcours is een oplossing voor het tekort aan trainers bij de vereniging. âWe zijn afhankelijk van vrijwilligers en we beschikken over een beperkt aantal trainers. Op het nieuwe parcours kan één trainer, in zân eentje, een hele groep begeleidenâ, zegt Arnold Bolwerk, bestuurslid van Het Oosten en begeleider van het bouwtraject. Het Oosten telt ruim 250 leden, waarvan een groot deel actief is op de MTB-afdeling. Niet voor niets is het volgens de verenging noodzaak om op eigen terrein veilig te kunnen fietsen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Still Video
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.