Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

VIDEO Eigen MTB-parcours voor Enschedese fietsvereniging Het Oosten

376913 Man MTB Still001

Enschedese wielervereniging Het Oosten krijgt een eigen MTB-parcours met uitdagende hindernissen voor moutainbikers. Het parcours van 650 meter wordt aangelegd rondom het clubhuis aan de Geessinkweg. Voor de verenging is dit een mooie ontwikkeling én een welkome oplossing voor het tekort aan vrijwilligers.

Terrein
Het nieuwe terrein van de vereniging is het voormalige terrein van boogschietvereniging De Vrije Schutter. Het terrein van zevenduizend vierkante meter is van verhuurder Sportaal. Het terrein krijgt naast het parcours een gedeelte voor algemene fietsoefeningen. Ook komt er een jeugdhonk met overkapping. Op deze locatie kunnen belangstellenden de training van de sporters van Het Oosten volgen. De werkzaamheden zijn in volle gang. Naar verwachting van de club kunnen de fietsers het nieuwe terrein in het najaar in gebruik nemen.

Trainers
Het nieuwe MTB-parcours is een oplossing voor het tekort aan trainers bij de vereniging. We zijn afhankelijk van vrijwilligers en we beschikken over een beperkt aantal trainers. Op het nieuwe parcours kan één trainer, in z n eentje, een hele groep begeleiden , zegt Arnold Bolwerk, bestuurslid van Het Oosten en begeleider van het bouwtraject. Het Oosten telt ruim 250 leden, waarvan een groot deel actief is op de MTB-afdeling. Niet voor niets is het volgens de verenging noodzaak om op eigen terrein veilig te kunnen fietsen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Still Video
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.