Hengelo
Hellendoorn

Vrijwilligers wensambulance blij met gift Avonturenpark Hellendoorn

Stichting Wensambulance Oost-Nederland heeft een cheque ter waarde van 775 euro ontvangen van Avonturenpark Hellendoorn. Het geld kwam tevoorschijn nadat het bassin van de zogeheten 'Sungai Kalimantan was leeggepompt. Dit gebeurt eens per jaar. Het geld dat bezoekers erin gooien gaat steevast naar een goed doel.

Twentse wensambulance
Mascotte Kareltje van Avonturenpark Hellendoorn overhandigt Margreet Schutte van de Stichting Wensambulance Oost-Nederland een cheque ter waarde van 775 euro. © Avonturenpark Hellendoorn

Terminale patiënten

Avonturenpark Hellendoorn heeft dit jaar gekozen voor de Hengelose stichting. Woordvoerder Eelco Hövels van het pretpark: “De vrijwilligers verrichten bijzonder goed werk. Ze laten de laatste wensen van terminale en ernstig zieke patiënten op een bijzondere wijze in vervulling gaan door passend vervoer te bieden.”

icon_main_quote_red_glyph

"Nog één keer je kinderen of kleinkinderen zien genieten in een attractiepark, de intocht van Sinterklaas van dichtbij bekijken of toekijken bij het afzwemmen van een kleinkind. Aan dat soort zaken moet je denken.”

Margreet Schutte, Stichting Wensambulance Oost-Nederland

Afzwemmen en sinterklaas

Het zijn vaak kleine dingen die de dag van zo'n patiënt onvergetelijk maken, weet woordvoerder Margreet Schutte van de stichting: "Nog één keer je kinderen of kleinkinderen zien genieten in een attractiepark, de intocht van Sinterklaas van dichtbij bekijken of toekijken bij het afzwemmen van een kleinkind. Aan dat soort zaken moet je denken.”

Nieuwe ambulance

De vrijwilligers zijn blij met het geld, vertelt Schutte: "We kunnen het goed gebruiken. Onze stichting is volledig afhankelijk van giften, sponsors en donaties van particulieren en bedrijven." Ze weet al waar het geschonken geld naar toe gaat: “We willen een nieuwe ambulance aanschaffen met een elektrische brancard. De brancard biedt de wensvragers meer comfort én onze vrijwilligers kunnen de patiënten zo veel makkelijker vervoeren. Daar kunnen we dit geld prima voor gebruiken.”


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.