Hengelo

Zo gaat nieuw wijkje langs Laan Hart van Zuid er uit zien

Met het onthullen van het bouwbord door wethouder Mariska ten Heuw en Van Wijnen-directeur Gosse Dousma is deze week het startsein gegeven voor de verdere ontwikkeling van het project De Smelterij. Van Wijnen gaat hier, langs de Laan Hart van Zuid, zestig woningen bouwen.

18112021 impressiesdesmelterij
Mariska ten Heuw en Gosse Dousma bij het onthulde bord © Gemeente Hengelo

Op de plek waar vroeger de smelterij van Stork stond, verrijst straks het nieuwbouwproject De Smelterij. Hier komen 24 koopappartementen, 11 grondgebonden koopwoningen en 25 grondgebonden vrije sector huurwoningen. Net naast de plek waar straks deze nieuwbouwwoningen komen, hebben Mariska ten Heuw en Gosse Dousma het bouwbord onthuld. Dousma: "Ik ben trots dat we verder kunnen in Hart van Zuid en dat we op korte termijn verschillende nieuwbouwwoningen in de verkoop kunnen brengen."

Gevarieerde woningen

De Smelterij is ontwikkeld met een knipoog naar het industriële verleden. Alle woningen krijgen van buiten een statige, robuuste uitstraling. Van binnen zijn ze comfortabel en duurzaam. De 24 koopappartementen zijn gelijkvloers en hebben een woonkamer met open keuken, een of twee slaapkamers en een eigen balkon of terras. De 11 grondgebonden woningen die in verkoop gaan, komen in verschillende varianten. Kopers kunnen kiezen uit een woning met verschillende indelingen en drie of vier woonlagen.

Bouwen op historische grond

De Smelterij geeft wat wethouder Mariska ten Heuw betreft een nieuwe boost aan de verdere ontwikkeling van Hart van Zuid: “De komende jaren ontstaat er hier een heel nieuw stadsdeel, met in totaal zo’n 1.000 woningen. De Smelterij is een mooie start en er volgen binnenkort meer deelgebieden.”

Verkoop in december

De 24 appartementen en 11 grondgebonden woningen gaan in december in verkoop. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie terecht op de projectwebsite: thuisindesmelterij.nl. Hier zijn ook de eerste impressies van deze ontwikkeling zichtbaar.

Smelterij hart van zuid
De 24 appartementen en 11 grondgebonden woningen gaan in december in verkoop.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.