Enschede

Richard (39) is de vijftigste stadsprins van Krekkelstad: 'Anderhalf jaar geheim gehouden'

Hoe het carnavalsseizoen 2021-2022 er door de coronamaatregelen precies gaat uitzien, is nog onduidelijk. Maar zeker is dat de komende maanden Richard Hoekstra (39) de scepter zwaait over 'Krekkelstad' Enschede. En daar heeft hij even op moeten wachten. "Ik moest het anderhalf jaar stilhouden. Het was moeilijk om mijn vrienden zo lang voor te liegen."

Hoekstra weet namelijk al sinds het voorjaar van 2020 dat hij de vijftigste stadsprins van Enschede en de 61ste prins van de Enschedese Karnavals Vereniging (EKV) zou worden. Dat hij pas afgelopen donderdagavond naar buiten heeft kunnen treden heeft natuurlijk alles te maken met de uitbraak van het coronavirus. Het carnavalsseizoen 2020-2021 is door de lockdown helemaal afgelast.

Aangepast carnaval vieren

Nu opnieuw een lockdown dreigt, in ieder geval voor drie weken, is het verloop van het huidige seizoen onzeker. "Het is natuurlijk een flinke domper, na zo'n mooie opkomst", zegt Prins Richard. "Normaal gesproken was het dit weekend elke avond feest geweest." Maar met de aangepaste horecasluitingstijden die het kabinet wil invoeren zit dat er niet in. "We kijken naar wat de mogelijkheden zijn, anders hebben we eerst drie weken vakantie."

Jongensdroom

De 39-jarige Hoekstra is geen onbekende in het Enschedese carnavalswereldje. Enkele jaren geleden was hij al eens verenigingsprins van De Daaltrappers op het Hogeland. "Dat ik nu de prins van Enschede ben en straks de sleutel van de stad overhandigd krijgt is een jongensdroom die uitkomt", aldus Hoekstra.

Samen met secretarissen Frits Pen (55) en Peter Holkenbrink (58) is Richard Hoekstra begonnen aan het carnavalsavontuur. Het motto van dit jaar is verbonden aan zijn werk als directeur van zonnepanelenbedrijf Solar Groep Twente: 'Met'n zunne en 11 panelen op 't dak karnavalt wie Krekkelstad plat'.

Secretaris Peter Holkenbrink stadsprins Richard Hoekstra secretaris Frits Pen copyright Lieke Bos Design Photography
Krekkelstadsprins Richard Hoekstra met secretarissen Peter Holkenbrink (links) en Frits Pen. © Lieke Bos Design & Photography

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.