Sport
Voetbal
FC Twente
Video

Oefennederlaag voor FC Twente bij rentree Cerny

FC Twente heeft donderdagmiddag een oefennederlaag geleden tegen Waasland Beveren, dat uitkomt op het tweede niveau in België. In de Grolsch Veste werd het 1-2. Vaclav Cerny maakte na maanden van blessureleed zijn rentree en speelde twintig minuten mee.

Cerny traint al weken mee bij de selectie van trainer Ron Jans, nadat hij halverwege januari van dit jaar zwaar geblesseerd raakte aan zijn knie in de thuiswedstrijd tegen Ajax. De smaakmaker van de ploeg moest maanden revalideren en zag het harde werken donderdag beloond in een oefenduel met Waasland Beveren. Cerny kreeg één kansje, maar zag zijn schot geblokt.

OEFENWEDSTRIJD FC TWENTE WAASLAND BEVEREN3 FOTO FC TWENTE
Cerny maakte donderdag twintig minuten vol © FC Twente

Strafschoppen

De Belgen kwamen in het eerste bedrijf wel tot scoren. In de 26e minuut benutte Daniel Maderner een strafschop. Even later leek ook invaller Denilho Cleonise een strafschop te krijgen namens FC Twente, maar de assistent-scheidsrechter riep de beslissing van arbiter Thomas Hardeman een halt toe.

Nederlaag

Na de hervatting kwamen de bezoekers op 0-2. Alessandro Albanese stond helemaal vrij in het strafschopgebied van Jeffrey de Lange, die kansloos was op de inzet. Twente herpakte zich nog wel en kwam via een strafschop van Luka Ilic op 1-2. Casper Staring kreeg nog een goede kans, maar zijn schot ging over.

Opstelling

De Lange, Pleguezuelo, Smal, Cerny (21’ Cleonise), Ilic, Misidjan, Oosterwolde, Ugalde, Bosch, Staring, Dumic.

Banner samenwerking 1Twente en RTV OostHeb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.