Enschede
112

Verkeer muurvast na drie ongevallen tijdens middagspits in Enschede

Een aanrijding op de A35 bij Enschede-Zuid heeft donderdagmiddag voor veel chaos gezorgd. Een van de betrokken auto's kwam verkeerd op de weg, waardoor twee rijstroken moesten worden afgesloten.

A35 ongeval 20211111 Dennis Bakker News United
Bij het ongeval op de A35 kwam één auto verkeerd om op de weg te staan © News United/Dennis Bakker

Het ongeluk gebeurde op de weghelft voor het verkeer vanuit Hengelo, vlak voor de afslag Enschede-Zuid. Wat er precies is gebeurd is niet duidelijk, maar bij de botsing tussen beide auto's is één voertuig andersom op de A35 komen te staan.

Verkeer muurvast

Het verkeer moest worden omgeleid via de vluchtstrook en dat leidde tot een lange file leidt vanuit de richting van Hengelo. Kort na de aanrijding vond er op het viaduct over de A35 aan de Zuiderval een tweede ongeluk plaats, met nog meer verkeershinder tot gevolg. Bij deze kop-staartbotsing raakte één persoon gewond.

De verkeerschaos in Enschede werd nog groter, toen aan het einde van de middag een derde ongeval werd gemeld. Deze had plaats op de Boddenkampsingel, die daarna werd afgesloten. Dit leidde ook in die omgeving tot lange files.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.