Vroege goal Mees Hilgers brengt strijdvaardig FC Twente winst in derby

Fc twente heracles vuurwerk EMILE URBAN
Vooraf was de sfeer opperbest en dat bleef het de hele wedstrijd. Uiteindelijk gingen spelers en fans van FC Twente met een grote glimlach naar huis, terwijl die van Heracles gelukkig geen lange busreis te wachten stond.
Beeld: Emile Urban / 1Twente

Na ruim vier jaar heeft FC Twente weer eens een eredivisiezege geboekt op Heracles Almelo. In een enerverende derby kreeg het publiek in De Grolsch Veste een wedstrijd vol passie en strijd voorgeschoteld, met de thuisploeg als uiteindelijke winnaar. Door een doelpunt in de 5e minuut van Mees Hilgers bleven de punten in Enschede.

Unnerstall fit

Bij de gastheren was doelman Lars Unnerstall fit genoeg om zijn rentree te maken en ook de herstelde Wout Brama kreeg een basisplaats toebedeeld van Ron Jans, die op de linkervleugel de voorkeur gaf aan Dimitrios Limnios.

Eerste goal Hilgers

Zoals wel vaker dit seizoen schoot FC Twente furieus uit de startblokken en dat betaalde zich direct uit. Uit een gevaarlijke vrije trap van Sadilek werd de bal bij de tweede paal binnengefrommeld door Mees Hilgers, die de thuisploeg met zijn eerste eredivisietreffer op voorsprong zette, 1-0. Luttele minuten later dook Limnios op voor het Almelose doel, maar omdat de jonge Griek de bal miste, bleef Heracles een vroege 2-0 achterstand bespaard.

Heracles werd op felheid afgetroefd in de eerste helft en kwam amper over de middenlijn. Het was FC Twente dat de klok sloeg in eigen stadion en derhalve bleef de thuisploeg de beste kansen creëren.

Op slag van rust kreeg Heracles uit het niets een fikse mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Een verdekt schot van Rai Vloet schoof richting de benedenhoek, maar door een knappe redding van doelman Unnerstall ging Twente met 1-0 de rust in.

Heracles bijt na rust van zich af

De Almeloërs kwamen in de tweede helft met meer aanvallende impulsen voor de dag en dat kwam het schouwspel ten goede. Toch was de eerste kans weer voor FC Twente, dat via Limnios dicht bij de tweede treffer van de avond was. Direct daarna kwam de Almelose dreiging andermaal van de voet van Vloet, die op tien meter van het doel rakelings naast schoot.

Het spel ging op en neer in het laatste kwart van de wedstrijd en daarin mocht Heracles doelman Blaswich dankbaar zijn dat het spannend bleef in Enschede. De Duitser onderscheidde zich twintig minuten voor tijd door met een katachtige reflex Daan Rots van scoren te houden. Aan de overkant keerde Unnerstall een inzet van Delano Burgzorg.

Verdiende overwinning

De boeiende tweestrijd bleef lang spannend, maar uiteindelijk werd er niet meer gescoord in Enschede en daardoor wist FC Twente de zege in de Twentse derby over de streep te trekken: 1-0. En dat was, zeker gezien het spelbeeld in de eerste helft, meer dan verdiend.