Enschede
112

Drie spoorwegovergangen in Enschede defect; lange files

Op het spoor op de Oldenzaalsestraat , een van de drukste punten in het centrum van Enschede ontstond rond kwart voor vier vanmiddag een overwegstoring. De storing zorgt er voor dat de spoorbomen niet werken en de weg afsluiten. Het is de tweede keer in een maand tijd; op 5 september was er ook een storing waardoor de slagbomen uren dichtzaten.

Henk Ketting foto Oldenzaalsestraat
De spoorwegovergang aan de Oldenzaalsestraat © Henk Ketting

Inmiddels staan er in de omgeving lange files. De Oosterstraat die normaal als fietsstraat dient, loopt vol met auto's. Politie en Handhaving van de gemeente Enschede proberen daar het verkeer via de Oldenzaalsestraat en de singels om te leiden. Het is nog onduidelijk hoelang de storing duurt. Het verkeer wordt aangeraden om via de singels te rijden.

Naast de problematiek in de binnenstad zijn ook de overgangen aan de Wenninkgaarde en Stationsplein gesloten. Ook daar is er sprake van enorme verkeershinder.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.